zondag 2 oktober 2016

Equalz werden getipt door Broederliefde

#93 Equalz: Don’t Worry

Hé, maken the Equals, de groep van Eddy Grant, bekend van de wereldhit ‘Baby, Come Back’ uit 1966, nog muziek? Dat was de eerste ingeving toen we hoorden van een nummer van Equalz. Als je het uitspreekt lijkt het inderdaad om hetzelfde te gaan, maar in tekst scheelt het toch een letter: de z in plaats van de s. Daarnaast blijkt ‘Don’t Worry’ van Equalz Nederlandstalig te zijn (buiten de Engelstalige titel), en wij hebben Eddy Grant (inmiddels 68) nog nooit Nederlands horen zingen.

Net als Broederliefde, komen AlwaysBizzy (22) en Stylez (23), de twee leden van Equalz uit Rotterdam. In 2015 maakten ze samen de track ‘Onder Invloed’. Onlangs tipte Broederliefde Equalz zelfs als ‘the next big thing’, dus voorlopig zijn we nog niet van ze af! Sterker, binnenkort verschijnt hun nieuw EP met ‘vette samenwerkingen’.

We weten nog niet wat de echte namen zijn van AlwaysBizzy en Stylez (jij wel? Laat het ons weten!). Maar wel waarom ze zich zo noemen. AlwaysBizzy: “we waren eerst in totaal met 3 rappers, en we hadden het gevoel dat we alle 3 gelijk waren aan elkaar en we hadden dezelfde levensstijl vandaar de naam.” En Bizzy werd zo genoemd omdat het opviel dat hij vaak bezig was met verschillende bezigheden & Stylez noemde zichzelf zo omdat hij dat dope vond klinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten