zondag 13 november 2016

My Love is de tiende Nederhop #1-hit

#1 Frenna feat. Jonna Fraser & Emms: My Love
     *** eerste week op #1 ***

Twee weken geleden prijkte ‘Let Me Love You’ van DJ Snake feat. Justin Bieber nog op de eerste plaats. Vorige week was het ‘Closer’ van the Chainsmokers feat. Halsey, en deze week is het weer een ander nummer, dat het wel wat langer zal volhouden.
De winnaar deze week is, toch nog onverwachts ‘My Love’ van Frenna feat. Jonna Fraser & Emms. Onverwachts omdat tot en met woensdag een andere act de voorlopige Single Top 100 aanvoerde: the Weeknd feat. Daft Punk met ‘Starboy’. Op het laatst pakt ‘My Love’ toch nog de eerste plaats, hoewel het verschil met ‘Starboy’ slechts 0,56% is. Naast Frenna (van SFB) is ‘My Love’ ook voor Jonna Fraser en Emms (van Broederliefde) de eerste #1-notering.

10x Nederhop #1-hits

‘My Love’ van Frenna feat. Jonna Fraser & Emms is de tiende #1-hit die valt onder hiphop / rap. We hebben daarbij geen onderscheid gemaakt in rap en hiphop, aangezien dit veel door elkaar loopt. Wel hebben we het zuiver proberen te houden, dus alleen nummers waarin de rap of hiphop de boventoon voert. En dan komen we tot de volgende tien:
2002: Brainpower: Dansplaat
2004: Lange Frans & Baas B: Zinloos
2005: de Jeugd van Tegenwoordig: Watskeburt?!
2005: Baas B: Het Land Van …
2010: the Opposites feat. Sef & Gers: Broodje Bakpao
2011: Gers Pardoel: Ik Neem Je Mee
2014: Jan Smit & Kraantje Pappie: Handen Omhoog (remix)
2015: Lil’ Kleine & Ronnie Flex: Drank & Drugs
2015: Lil’ Kleine: Niet Omdat Het Moet
2016: Frenna feat. Jonna Fraser & Emms: My Love

geen dubbelslag voor Frenna

Ondanks dat de zestien tracks op het album Geen Oog Dichtgedaan van Frenna de afgelopen week meer dan 5 miljoen keer zijn gestreamd, komt het album binnen op de vierde plaats. Dat geeft aan dat er van de albums in de top 3 flinke aantallen zijn verkocht. Iets dat wel gebruikelijk is in deze tijd van het jaar.

Naast een #1-hit voor ‘My Love’ scoort Frenna, die voluit Francia Edusei heet, ook nog met tien andere tracks van zijn album. Drie stonden er vorige week al in, eentje gaat op herhaling. Blijven er zeven over die we nog niet eerder tegenkwamen, waarmee zijn totaal aantal noteringen op 24 komt. Hier volgen de elf van deze week:
#1 (4) Frenna feat. Jonna Fraser & Emms: My Love
#11 (16) Wasteman feat. Priceless & Jandro
#17 Paraplu feat. KM & Eves
#24 OMW feat. Jonna Fraser
#51 Longtime
#56 (80) Check, feat. Rabby Racks & Priceless
#72 Away feat. Jandro
#78 Openbaar
#82 Away feat. Jandro
#90 Plug (stond
#100 Geblessed
Daarnaast dankt Frenna aan Jonna Fraser nog een twaalfde notering deze week: ‘Ik Kom Bij Je’ gaat van de tiende naar de zestiende plaats. Maar dat nummer staat niet op het album van Frenna.

Vijf nummers van Geen Oog Dichtgedaan hebben de singlelijst (nog) niet gehaald, maar drie daarvan wel de Bubbling Under, de wachtkamer van de Single Top 100, en dat zijn:
#103 Benz
#112 Medicijn
#135 Stappen In De Range, feat. Jandro
Geen notering is er voor de soloversie van ‘My Love’ en ‘Bleed 4 De Fam’ feat. SFB. De versie van SFB met Wibi Soerjadi stond in september een weekje op #64.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten