zondag 13 november 2016

Rae Sremmurd komt naar de Melkweg

#88 Rae Sremmurd feat. Gucci Mane: Black Beatles

De naam Rae Sremmurd klinkt Scandinavisch, maar staat voor een duo uit Tupelo, Mississippi. Voorheen vormden ze een trio en heten Dem Outa St8 Boyz. Nadat Lil Pantz de groep had verlaten, tekenden Kahlif ‘Swae Lee’ Brown (7 juni 1995) en  Aaquil ‘Slim Jimmy’ Brown (29 december 1993), een contract met EarDrummers.
Als je EarDrummers achterstevoren zet, krijg je Rae Sremmurd, en dat leek de twee wel een geschikte naam om verder te gaan. In 2015 bracht het duo het album SremmLife uit dat de eerste plaats bereikte van de Amerikaanse r&b en raplijst en vijfde in de gewone albumlijst. Hun tweede album, SremmLife2, bleef eerder dit jaar steken op de zevende plaats. Op 22 januari 2017 komt het duo naar de Melkweg in Amsterdam.

Dat zal dan zonder rapper Gucci Mane zijn, met wie ze ‘Black Beatles’ opnamen, dat niets heeft te maken met de legendarische vier blanke Beatles. Mane werd geboren als Radric Delantic Davis, op 12 februari 1980 in Bessemer, Atlanta. Sinds zijn album Trap House in 2005, bracht de rapper al acht albums uit, Everybody Looking, uit juni 2016, bereikte in eigen land de eerste plaats van de r&b albumlijst. Bij ons stond het album een weekje op de 65e plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten