zondag 9 april 2017

Boef’s #1-positie (nog) niet in gevaar

#1 Boef: Habiba
    *** derde week op #1 ***

Voor de derde week voert ‘Habiba’ van Boef de Single Top 100 aan. Het overwicht op ‘Shape Of You’ van Ed Sheeran is iets verkleind, van 27 naar 18%. Dat zal Sheeran te danken hebben aan de twee concerten die hij afgelopen week gaf in de Ziggo Dome en alle publiciteit daaromheen
Daaronder op een derde plek, gestegen vanaf de vijfde plaats, ‘It Ain’t Me’ van Kygo & Selena Gomez. Voor Kygo een evenaring van zijn #3-hit ‘Stole The Show’ feat. Parson James uit 2015. Wellicht zit er voor Kygo nog een grotere hit in.

Wie we ook niet moeten uitvlakken voor een hoge positie is ‘Symphony’ van Clean Bandit feat. Zara Larsson, dat in de derde week een sprong maakt van achttien plaatsen en op de achtste plaats belandt. Het levert Clean Bandit hun derde en Zara Larsson haar vijfde top 10-hit op.

Nog even terug naar ‘Habiba’ van Boef. Qua streams levert ‘Habiba’ zo’n half miljoen streams in, maar een nieuwe hit is al weer onderweg: ‘Wie Praat Die Gaat’ met ISMO & Lijpe. Dat nummer staat na twee dagen op ruim 300.000 streams. Voor een top 10-positie zal Boef er nog wel even aan moeten trekken. Die zit er waarschijnlijk wel in voor ‘Sign Of The Times’ van Harry Styles, de 3FM Megahit van deze week.

Naast ‘Habiba’ staat Boef ook deze week met nog 17 andere nummers in de Single Top 100, waarvan 16 tracks van zijn album Slaaptekort, dat net als single ‘Habiba’ voor de derde week de Album Top 100 aanvoert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten