zondag 9 april 2017

Yellow Claw verslijt in vier jaar vier vrouwen

#100 Yellow Claw feat. DJ Snake & Elliphant: Good Day

In de Album Top 100 komt het tweede studioalbum van Yellow Claw binnen op de achtste plaats (zie de albumsnippers). ‘Good Day’ is daarvan de derde hit, dit keer met DJ Snake & Elliphant. De volgende hit is ook al bekend, want dat wordt zeker ‘Open’ feat. Moksi & Jonna Fraser, die voor het eerst in het Engels te horen zal zijn.

Nog even terug naar ‘Good Day’, waarop Elliphant zijn debuut maakt. Eh, haar debuut, want achter Elliphant schuilt geen man, maar een vrouw: de Zweedse Ellinor Miranda Salome Olovsdotter (Stockholm, 8 oktober 1985).
Op een feestje in 2011 liep ze producer Tim Deneve tegen het lijf, die net op zoek was naar een zangeres (het zal ook niet) voor zijn project Jungle, dat hij vormde met Ted Krotkiewski. De samenwerking met de twee leidde tot het uitbrengen van eigen materiaal onder de naam Elliphant. In 2016 bracht ze haar tweede album Living Life Golden uit.

Na Rochelle (in 2013), Ayden en Becky G (allen 1x) en Yade Lauren (2x) is Elliphant de vierde zangeres op een hit van Jim Aasgier (Jim G.L. Taihuttu) en Nizzle (Nils Rondhuis ) alias Yellow Claw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten