zondag 7 mei 2017

Justin Bieber beconcurreert zichzelf

#7 DJ Khaled feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper & Lil Wayne: I’m The One
    *** hoogste eerste weeks ***

Een eerste plaats, zoals in de Britse hitparade deze week, zit er voor ‘I’m The One’ van DJ Khaled feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper & Lil Wayne (nog) niet in. Maar hoogste eerste weeks op #7 is een mooi begin voor het nummer. Begin februari zette DJ Khaled enkele fragmenten daarvan op zijn Instagram account, eind april verscheen het volledige nummer.
Naast DJ Khaled doen ook Quavo (Quavious Keyate Marshall) , Chance The Rapper (Chancelor `Jonnathan Bennett), Lil Wayne (Dwayne Michael Carter Jr.) en Justin Bieber mee. Quavo is lid van het hiphop trio Migos. Samen met Migos-lid  Offset doet Quavo ook mee op ‘Slide’ van Calvin Harris feat. Frank Ocean & Migos, deze week op #23.

debuut

Voor DJ Khaled is ‘I’m The One’ zijn hitparade debuut. Khaled Mohamed Khaled, geboren op 6 november 1973 in New Orelans, Louisiana, heeft de liefde voor muziek niet van een vreemde. Zijn ouders, ook muzikanten, draaiden veel Arabische muziek. Khalid werkte een tijdje in een muziekwinkel waar diverse rappers hun platen kochten. Daaronder Lil Wayne, ver voordat deze bekend werd. Na een tijdje bekwaamde Khalid zich in het dj-en en ging aan de slag bij een radiostation. Sinds 2016 heeft hij een eigen programma op Beats 1, het station van Apple.

Vorig jaar was Khalid te horen op ‘#Whereisthelove’ van the Black Eyed Peas feat. The World, waarvan de opbrengst bestemd was voor onderwijsprogramma’s.

Een grote hit met ‘The One’ (#1 in de Britse hitparade volgende week ook in de Amerikaanse Billboard hitparade), komt Dj Khalid goed uit. Hij staat op het punt, Grateful zijn tiende album uit te brengen. Succes verzekerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten