zondag 14 mei 2017

Tele-jury was OG3NE niet goed gezind

#63 OG3NE: Lights And Shadows
       *** hit op herhaling ***

Zowel in de tweede halve finale (tweede plek, achter Bulgarije) als in de finale (vijfde plek) werd ‘Lights and Shadows’ van OG3NE door de vakjury hoog gewaardeerd. Het was echter de tele-jury (15 punten/negentiende plek!) in de finale dat het liedje de das omdeed, waardoor het elfde eindigde, net als Douwe Bob vorig jaar. Een elfde plek is zeker geen schande, maar we hadden toch op meer gehoopt.

boodschap niet geland

Blijkbaar is de boodschap van het liedje, positiviteit en hoop geven aan mensen die (ernstig) ziek zijn, zoals Isolde, de moeder van de zusjes, niet voldoende overgekomen. Regisseur Tycho Boeker heeft dat geprobeerd door tijdens het optreden, net als in de videoclip, delen van de tekst, zoals 'Cry no more' in beeld te brengen. Maar dat heeft dus niet gewerkt. Het doet echter niets af aan het liedje zelf of de zangprestaties van Lisa, Amy & Shelley. Dat blijkt wel uit de hoge waardering van de vakjury.

Het winnende liedje, ‘Amar Pelos Dois’ van de Portugees Salvador Sobral, kreeg zowel van de vakjury als de tele-jury de meeste punten. Hieruit blijkt dat het festival ook gewonnen kan worden door een eenvoudig, puur liedje op een sobere manier gebracht én ook nog gezongen in het Portugees, de taal van het deelnemende land. In al die jaren (44 in totaal) dat Portugal meedoet, had het nog geen enkele keer gewonnen. De aanhouder wint dus!

op herhaling

Terug naar ‘Lights and Shadows’, dat OG3NE begin dit jaar had gekozen uit 45 liedjes. Vanwege alle aandacht de afgelopen week gaat het nummer deze week, zoals verwacht, op herhaling op de 63e plaats. Dat is nog 11 plaatsen verwijderd van de 52e plaats op 11 maart, in de week van binnenkomst. Misschien dat het nummer nog een beetje doorstijgt, maar echt hoog zal het niet meer komen.

Naast de single ‘Lights and Shadows’ zit het album van OG3NE ook weer in de lift. Vorige week ging het album al op herhaling op de 25e plaats. Deze week tijgt het door naar de 13e plaats. Op 8 oktober 2016, de week van binnenkomst, kwam het binnen op de eerste plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten