zondag 12 november 2017

Albumflitsen bij week 45 - 11 november 2017

Wat Sam Smith in 2015 niet lukte met In The Lonely Hour, lukt hem dit keer wel met The Thrill Of It All: een #1-notering, zie onze Hitflits van afgelopen vrijdag. Zijn album was er eentje van twaalf eerste weeks. Over de andere elf lees je alles in deze albumflits.

#5 Radical Redemption: The Road To Redemption
Op zaterdag 4 november vond in the Radical Dome in Breda de derde editie plaats van het hardstyle evenement ‘The Road To Redemption’ plaats. Niet minder dan 12.000 liefhebbers van het genre gingen uit hun dak bij optredens van onder meer Warface, High Voltage, E-Force en Radical Redemption zelf.

Achter Radical Redemption zit de 27-jarige Joey van Ingen uit Denenkamp.  The Road To Redemption is zijn vierde album en beslaat opnieuw na Radical Redemption - The One Man Army (#8 in 2015) vijf cd’s: drie met nieuwe en bestaande nummers, de andere twee zijn mixtapes.

#8 Jan Smit: 20 Jaar Hits
39 hits (40 als we ‘Als Je Iets Kan Doen’ van het collectief Artiesten voor Azië meetellen) scoorde Jan Smit tot nu toe. Vanaf ‘Mama’, samen met BZN (#12 in 1996) tot en met ‘Kom Dichterbij Me’ met Broederliefde (#20 in 2016). De dubbel-cd 20 Jaar Hits bevat 40 nummers, dus met zijn nieuwe single ‘De Wereld Rond’ haal je zijn volledige hit-verzameling in huis. Niet helemaal, want op 20 Jaar Hits staan 29 van zijn grootste hits, 10 eigen favorieten en de nieuwe single ‘De Wereld Rond’. Die andere hits staan voor een deel op 15 Jaar Hits (#3 in 2011).

#9 Bob Dylan: Trouble No More – The Bootleg Series Vol. 13 / 1979 - 1981
Volgens de kenners (waartoe wij ons niet rekenen), waren de jaren 1979-1981 niet echt de beste jaren van de Amerikaanse zanger Bob Dylan. De reden: in die tijd begaf Dylan zich op het reli-pad, terwijl de fans rock ’n  roll van hem verwachtten.
Voor die fans die deze periode van hun idool wel kunnen waarderen, is er nu de box Trouble No More – The Bootleg Series Vol. 13 / 1979 – 1981. Acht live cd’s, met concertopnames uit Toronto (18-20 april 1980), Londen (27 juni 1981) en diverse opnames op Rare and Unreleased. Tenslotte krijg je er ook nog een DVD bij met onder andere de film ‘Trouble No More – A Musical Film’.

#22 Kygo: Kids In Love
Het is opvallend dat de laatste drie hits van de Noorse dj Kygo als bonustracks staan vermeld op zijn tweede album Kids In Love. De eerste acht ‘gewone’ nummers zijn nieuw, waaraan onder andere John Newman en OneReublic hun medewerking verleenden. In de week naar de release heeft Kygo elke dag een nummer vrijgegeven.

#23 Maroon 5: Red Pill Blues
Bij aankoop van de Deluxe Edition van Red Pill Blues, het zesde album van de Amerikaanse groep Maroon 5, krijg je er de cd Live In Manchester 2015 bij. De zes nummers, waaronder ‘This Love’ en ‘Move Like Jagger’, zijn opgenomen op 1 juni van dat jaar, tijdens het enige concert dat de band in de Manchester Arena gaf.
Op alle configuraties van Red Pill Blues staat hun huidige hit ‘What Lovers Do’ feat. SZA, waarmee de band deze week hun vijfde top 10-hit scoort.

#29 Vandenberg’s Moonkings: MK II
MK II is na Vandenberg’s Moonkings (#3 in 2104) het tweede album van Vandenberg’s Moonkings. De groep van Adrian Vandenberg (VandenBerg, gitarist bij Whitesnake), bestaat verder uit Jan Hoving (zang), Sem Christoffel (basgitaar) en Mart Nijen Es (drums). Op het album, dat vertraging opliep doordat Vandenberg de ziekte van Lyme had, staat een cover van OneRepublic: ‘Love Runs Out’.

#42 John de Bever: Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht
Toen in augustus het Nederlandse voetbaldamesteam de Europese titel veroverde, scoorde John de Bever een hitje met de oranjeversie van het nummer. Die versie zal je niet tegenkomen op zijn gelijknamige achtste album, waar wel de oorspronkelijke versie uit 2015 dat toen de 65e plaats bereikte, opstaat.
Naast het titelnummer zingt de Bever onder andere het nummer ‘Daar In Dat Kleine Café Aan De Haven’, met zijn ontdekker Pierre Kartner, tevens schrijver van het nummer. Het album, opgenomen in de studio’s van Emile Hartkamp en Manfred Jongenelis, sluit af met het kerstnummer ‘Kerkklokken Luiden In De Toren’. Het is altijd lachen met John de Bever.

#51 Wishful Singing & Herman Finkers: In Mysterium
Sinds 2005 bestaat het klassiek geschoolde koor Wishful Singing. Anne-Christine Wemekamp (eerste sopraan), Maria Goetze (tweede sopraan), Marjolein Verburg (mezzosopraan), Indra van de Bilt (eerste alt) en Marjolein Stots (tweede alt) kennen elkaar van het Nationaal Jeugdkoor. Daar klikte het zo goed, dat ze besloten samen verder te gaan in een vrouwelijke a capella groep.
Het Gregoriaans is Wishful Singing op het lijf geschreven: rijk en expressief en telkens verrassend. De liefde voor het Gregoriaans bracht hen in contact met Herman Finkers, die bekend staat om zijn bevlogenheid voor en kennis van het gregoriaanse repertoire. Samen begonnen ze aan het project ‘Missa in Mysterium’, een Latijnse hoogmis in de  Plechelmusbasiliek in Oldenzaal, van A tot Z gezongen onder regie van Herman Finkers, dat op kerstavond werd uitgezonden op tv.

De reacties op de uitzending waren zo overweldigend dat er een vervolg moest komen. Dat werd In Mysterium, een cd met hoogtepunten uit het gregoriaanse repertoire. Om de cd te bekostigen werd een crowdfunding actie opgezet dat meer dan de gevraagde € 12.500,-- opleverde.

#62 Lavalu: Solitary High
Voor haar derde album Solitary High, heeft Lavalu, alter ego van de Amerikaans Arnhemse singer-songwriter Marielle Woltring, inspiratie geput uit hoe componisten als Debussy en Schubert hun piano benaderden. Volgens Lavalu zijn de arrangementen zo rijk dat dit heel goed werkt voor een soloplaat op piano. Solitary High is het eerste deel van een drieluik. Volgens Lavalu worden het twee albums met piano en zang, de derde anders, maar ze zegt nog niet hoe.

#65 Shawn Mendes: MTV Unplugged
Op zaterdag 16 september werd het muziekprogramma MTV Unplugged, na achttien jaar afwezigheid, nieuw leven ingeblazen met een optreden van de 19-jarige Shawn Mendes. Mendes had acht dagen daarvoor, op vrijdag 8 september, een akoestisch concert gegeven in het Theatre at Ace Hotel in  Los Angeles.

Mendes over zijn optreden: “Ik ben zo enthousiast en vereerd dat ik kan helpen om de ‘Unplugged’-serie terug te brengen. Het is een show waarin je creativiteit kan laten zien en het brengt een unieke performance voor de fans die ze nergens anders kunnen zien. We hebben flink moeten werken om de songs op de mooiste manier te brengen.”

De MTV-reeks begon in 1989 en stopte in 1999. Daar zaten legendarische concerten bij van onder andere Nirvana, Eric Clapton, Mariah Carey en Bob Dylan. Shawn Mendes was #101 in de rij. Zijn album MTV Unplugged, is het vijftiende dat een notering krijgt. Mariah Carey (in 1992) is de enige die er een #1-notering mee behaalde.

#67 Bökkers: Schorem Uut De Schiettente
Met ‘Iederene Hef Een Reden’, een mooie bewerking van ‘Catch And Release’ van Matt Simons, zette Hendrik Jan Bökkers met zijn band Bökkers zich vorig jaar goed op de kaart. Nadat ze het nummer live bij Giel hadden gespeeld, stroomden de reacties binnen en besloten ze het nummer uit te brengen.
Dat nummer en nog vijftien andere staan op hun vijfde studioalbum Schorem Uut De Schiettente. Daarop zingt de groep in het Sallands, een dialect dat wordt gesproken in het westen van de provincie Overijssel. Bökkers nam het album op in de Wisseloord studio’s in Hilversum met JB Meyers (de Dijk, the Common Linnets).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten