vrijdag 17 november 2017

Hitflits: album Taylor Swift ook zonder streams binnen op #1

Drie hits ging het album Reputation van Taylor Swift al voor, maar echte klappers leverde het nog niet echt op. Met een dertiende plek kwam ‘Look What You Made You Made Me Do’ het verste. Voorlopig blijft het daarbij, want het album is nog niet als stream beschikbaar, dus krijgen de tracks ook geen aparte notering.
Reputation is na 1989 (in 2014) het tweede #1-album voor Taylor Swift in Nederland. Hoewel de definitieve cijfers nog niet binnen zijn, zijn er in de Verenigde Staten van Amerika in vier dagen tijd al meer dan 1 miljoen stuks van Reputation verkocht, het meeste aantal dit jaar voor een album. In de Amerikaanse albumlijst wordt het haar vijfde en in de Britse albumlijst haar derde #1-notering.

ALBUM TOP 5

1. EW  Taylor Swift: Reputation
2. (6)   Kinderen voor Kinderen: Gruwelijk Eng – 38 (op bijna 29%)
3. (2)   Lil’ Kleine: Alleen
4. (4)   Ed Sheeran: ÷ (divide)
5. (1)   Sam Smith: The Thrill Of It All

(nog) geen #1 voor Gruwelijk Eng - 38

Vier weken stonden ze op de derde plaats, vorige week even op #6 en deze week stijgen ze door naar de tweede plek. De Kinderen voor Kinderen met het album  Gruwelijk Eng – 38. Na Feest – 35 (in 2014) is Gruwelijk Eng – 38 het tweede Kinderen voor Kinderen album dat waarschijnlijk niet verder komt dan de tweede plaats. Met albums van Marco Borsato (vandaag uit), Broederliefde (volgende week) en U2 (op 1 december) is de concurrentie te groot. Maar je weet maar nooit!
Vanavond is de jaarlijkse Live Show te zien op ZAPP3, opgenomen in het weekend van 20 oktober in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Het thema van de 64e Kinderboekenweek (en daarmee van deel 39 van Kinderen voor Kinderen), is Vriendschap, dus producer Tjeerd Oosterhuis kan weer aan de slag!

Gaan we nu over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#8 Bartofso: Goede Tijden Akkabouz
#23 Evanescence: Synthesis
#31 the Corrs: Jupiter Calling
#33 Freek de Jonge: Koffers
#45 Metallica: Master of Puppets - Remastered
#54 Aretha Franklin with the Royal Philharmonic Orchestra: A Brand New Me
#69 Cecilia Bartoli & Sol Gabetta: Dolce Duello
#88 Seal: Standards
#89 Hansi Hinterseer: Für Mich ist Glück …
#94 R.E.M.: Automatic For The People – 25th Anniversary

het beste van de Nederpop

En dan tot slot kwam er de afgelopen week weer een aantal albums uit in de serie The Golden Years of Dutch Pop Music. Een serie dubbelalbums van Nederlandse artiesten met hits en bijzondere opnames uit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Van de drie albums in deze elfde worp, krijgen twee een notering:
#65 Frank Boeijen Groep
#85 Gruppo Sportivo
Het dubbelalbum van the Time Bandits staat op #105 en valt dus net buiten de boot.

Voor het eerst zijn er ook albums, vijf stuks, in deze serie die al sinds 2014 loopt, op vinyl uitgebracht. Wellicht dat we binnenkort enkele daarvan kunnen begroeten in de Vinyl 33.

SINGLES

Op basis van twee dagen kwam ‘#JM’ van Broederliefde vorige week binnen op de 61e plaats. Nu een volledige week later en meer dan 1 miljoen streams verder, sprint het nummer naar de derde plaats. Vorige week vrijdag bracht de groep het nummer ‘Officieel’ uit, waardoor het een week de tijd heeft gehad om te pieken. Het resultaat is een binnenkomst op een tweede plaats. Daarmee heeft Broederliefde twee hits in de top 3 staan en dat is officieel!

Binnenkort wordt de Single Top 100 weer overspoeld met Broederliefde nummers, want volgende week vrijdag, 24 november, verschijnt hun nieuwe album We Moeten Door. Dat is de opvolger van het meervoudig platina album Hard Work Pays Off 2, dat in 2016 veertien weken op de eerste plaats stond, een record voor een Nederlandstalig album.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Frenna & Diquenza: Vervloekt (derde week op #1)
2. EW  Broederliefde: Officieel (op bijna 14%)
3. (61) Broederliefde: #JM
4. (2)   Sevn Alias feat. Lil’ Kleine & Boef: Patsergedrag
5. (3)   Post Malone feat. 21 Savage: Rockstar

Hebben we tot slot nog de andere eerste weeks noteringen voor je:
#24 Eminem feat. Beyoncé: Walk On Water
#25 Nafthaly Ramona, Bizzey & Hef: Merry
#51 Dopebwoy: Afstand
#52 Clean Bandit feat. Julia Michaels: I Miss You
#86 Bartofso feat. Jozo: Mbila

Dit weekend melden we ons nog met een nieuwe Megaman. Maar pas na de inkomst morgenmiddag in Dokkum van de Goed Heiligman!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten