zondag 11 februari 2018

Ali B: van knuffel Marokkaan tot Patser

#70 Ali B, Lijpe & ISMO: Niet Verwacht

In de beginjaren (2003-2005) stond Ali B (Ali Bouali, Zaanstad, 16 oktober 1981) bekend als de knuffel Marokkaan. Een term waarmee hij destijds niet blij was. Hij probeerde er dan ook iets positiefs van te maken. Hij scoorde hits met onder andere Brace, Marco Borsato en zijn neefje Yes-R. Daarna volgden diverse samenwerkingen met Nederlandse rappers, waaronder Partysquad en Opposites. Vervolgens maakte Ali B een tv-serie ‘Rap Around the World’ en diverse theaterprogramma’s.

In 2011 bracht Ali het tv-programma ‘Ali B op Volle Toeren’, waarin Nederlandse rappers samenwerkten met nostalgische zangers en zangeressen als Lenny Kuhr, Boudewijn de Groot en Dennie Christiaan. Het programma bleek een groot succes en leverde Ali en de meewerkende artiesten diverse hits op.

manager

Sinds een aantal jaren is Ali B in het bedrijf SPEC, manager van diverse Nederlandse rappers, waaronder Mafe, Jack $hirak en Boef. In samenwerking met rappers scoort Ali B sinds 2016 de ene na de andere hit. en zonder dat wij het in de gaten hadden, is ‘Slow Down’ van Dimitri Vegas & Like Mike x Quintino feat. Boef, Ronnie Flex, Ali B & I Am Aisha, vorige week binnen op de vierde plaats, zijn veertigste notering! 'Niet Verwacht' met Lijpe & ISMO, binnen op #70, is dus zijn 41e notering.
Behalve muziek is Ali B nu ook succesvol op het witte doek, in de film ‘Patser’, geregisseerd door het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, eerder verantwoordelijk voor ‘Image’ (2014) en ‘Black’ (2015) en binnenkort voor ‘Bad Boys II’. ‘Patser’  vertelt het min of meer waargebeurde verhaal van vier Marokkaanse jongeren (of patsers) in Antwerpen die verwikkeld raken in een mislukte drugsdeal. De grootste patser blijkt Ali B te zijn. Laten we dat nou altijd al gedacht hebben …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten