zondag 11 februari 2018

Albumflitsen bij week 6 - 10 februari 2018

Naast de nieuwe #1, Man In The Woods van Justin Timberlake, kwamen er afgelopen vrijdag nog zeven andere albums de Album Top 100 binnen (zie de Hitflits). De verhalen daarachter krijg je nu in een nieuwe editie van de Albumflitsen.

#12 Original Soundtrack: Patser
Sinds een week draait de Belgisch-Nederlandse film ‘Patser’ in de Nederlandse bioscopen. Naast de film lopen mensen ook warm voor de soudtrack, met twaalf nummers. Zes daarvan werden al een hit (zie onder singles).

#23 Simple Minds: Walk Between Worlds
Volgende week maandag, 19 februari, staat de Schotse band Simple Minds in de grote zaal van Paradiso en kan je zelf oordelen of de band die in de jaren ’80 miljoenen platen verkocht, er nog steeds toe doet. Volgens recensenten brengt Walk Between Worlds, het achttiende studioalbum, van zanger Jim Kerr en gitarist/toetsenist Charlie Burchill, nog weinig nieuws.

#54 Rhye: Blood
Op Woman, het eerste album van Rhye uit 2013, maakte de Deen Robin Hannibal nog deel uit van Rhye. Sinds 2017 bestaat Rhye nog alleen uit de Canadees Michael Milosh

#61 Rich Brian: Amen
“I’m not really calling it an album. I’m calling it a project. Just because I first started it a year ago, and the plan was to come out with a five song EP. That’s been my mindset. That was the first half of the process of making this project.” Aldus de Brian Imanuel (Jakarta, Indonesië, 2 september 1999) over zijn tweede album Amen, dat we dus geen album mogen noemen. Bij ons weten is Brian de eerste Indonesische rapper die bij on seen notering krijgt in de albumlijst. Zo niet, meldt het ons!

#76 Clean Pete: Afblijven
Na Al Zeg Ik Het Zelf (#19 in 2014) kwam Clean Pete al het jaar daarop met de opvolger Aan Het Licht (#82 in 2015). Voor Afblijven nam de tweeling Loes en Renée Wijnhoven uit het Brabantse Sambeek, de tijd. 
Ze breidden hun band uit met Kees Schraper (drumde bij Tim Kol en tegenwoordig bij Jett Rebel en is specialist in alles wat 60’s is) en Sam van Hoogstraten (ex-gitarist van Echo Movis en momenteel lid van de band San Dollar).

#89 Roxy Music: Roxy Music
Stel dat de Britse muzikant Bryan Ferry, wel de opvolger van Greg Lake was geworden als zanger van Kim Crimson, had Roxy Music dan wel bestaan? We zulen het nooit weten. Maar doordat de leden van King Crimson de stem van Ferry niet passend vonden bij de muziek van hun band, liep het anders af. Vervolgens hielpen ze Roxy Music aan een platencontract en deed Peter Sinfield, toetsenist en mede-oprichter van King Crimson, de productie van Roxy Music, het eerste album, dat op 16 juni 1972 het levenslicht zag.
Het album Roxy Music was opgedragen aan Suzie, een drummer die ooit auditie deed voor de band. Bryan Ferry liet zich graag in met mooie dames, wellicht dat hij daarom voor alle acht  albums van Roxy Music vrouwen koos. Het fototmodel Kari-Ann Muller, die daar 20 Britse pond voor kreeg, was de eerste. Beter verging het haar na haar huwelijk in 1981 met Chris Jagger, broer van Mick Jagger, zanger van the Rolling Stones.

Aanvankelijk ontbrak op de Europese persing het nummer ‘Virginia Plain’. Maar toen dat nummer via de Amerikaanse persing in Europa op single verscheen, scoorde de band daar hun eerste hit mee (#18 in 1972). In 1999 verscheen het album voor het eerst op cd en mét ‘Virginia Plain’. De versie anno 2018 omvat twee cd’s, waaronder optredens uit 1972, opgenomen voor de BBC.

#96 Ruben Hein: Groundwork Rising
Vooralsnog leiden de lovende recensies nog niet tot een hoge notering voor Groundwork Rising, het derde studioalbum van Ruben Hein. Het album komt slechts binnen op de 96e plaats. Wellicht komt het doordat Hein, die in 2010 de hit ‘Elephants’ scoorde (#33) op het album teruggaat naar waar het voor hem begon, een piano en zijn stem. Afgelopen zaterdag overleefde Hein opnieuw een ronde van ‘Wie Is De Mol’. Met 22% maakt hij volgens een peiling de op één na meeste kans om de Mol te zijn. Hij heeft nog vier concurrenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten