vrijdag 9 februari 2018

Hitflits: eerste #1-album voor Justin Timberlake; tweede #1-hit voor Josylvio

Met ‘4 Minutes’, samen met Madonna, stond hij in 2008 drie weken bovenaan de Single Top 100. Met het album The 20/20 Experience kwam hij in 2013 het dichtste bij een eerste plaats in de Album Top 100. En ook het album Synchronicity uit 1983 van zijn bandje *N Sync kwam niet verder dan de tweede plek.
De top van de albumlijst bleef dus onbereikbaar voor de Amerikaanse zanger Justin Timberlake. Tot deze week, want Man of the Woods, zijn vijfde studioalbum, is de nieuwe #1 in de Album Top 100. De titel Man of the Woods verwijst naar Silas, de zoon van Timberlake. Zowel zijn zoon Silas als zijn vrouw, actrice Jessica Biel, en zijn familie, vormden de inspiratie voor het album.

Heeft Man of the Woods in ons land meer dan 60% overwicht op de #2, ÷ (divide) van Ed Sheeran. In de Britse albumlijst is het bijna andersom. Daar staat de soundtrack van de musicalfilm The Greatest Showman voor de vijfde week bovenaan, met een overwicht van bijna 47%. Van de soundtrack gingen daar de afgelopen week 41.433 (inclusief 15.247 streams) over de (digitale) toonbanken. Man of the Woods van Justin Timberlake deed er slechts 19.302 stuks.

Op 15 juli geeft de entertainer een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam en op 24 augustus in het Gelredome in Arnhem. Tot zondag konden houders van een American Express creditcard kaarten bestellen. Voor anderen start de verkoop aanstaande maandag om tien uur s’ochtends.

ALBUM TOP 5

1. EW  Justin Timberlake: Man of the Woods
2. (3)   Ed Sheeran: ÷ (divide) (op ruim 60%)
3. (4)   Lil’ Kleine: Alleen
4. (6)   Broederliefde: We Moeten Door
5. (8)   Frenna x Diquenza: We Don’t Stop

(nog) geen #1 voor Hitzone 84

Man of the Woods van Justin Timberlake verkoopt ruim meer dan twee keer het album  Divide van Ed Sheeran. In de Combi Album Top 100 blijft Ed Sheeran net onder het vezamelalbum Hitzone 84, dat in de eerste week altijd goed verkoopt, en dan hebben we het over een paar duizend exemplaren. Maar deze week komt het verzamelalbum bijna 1% tekort voor een eerste plaats. We kunnen dus wel stellen dat Man of the Woods terecht de nieuwe #1 is deze week. We zijn benieuwd wat er volgende week van overblijft.

vrije val voor Black Coffee

Black Coffee van Beth Hart & Joe Bonamassa, de #1 van vorige week, maakt in de tweede week een flinke val, naar de 21e plaats. Daarmee maakt het duo één van de grootste duikelingen vanaf de eerste plaats. De grootste val, 49 plaatsen, maakte op 7 januari 2012 Michael Bublé met zijn kerstalbum Christmas. De grootste val voor een gewoon album was op 13 mei 2017, The Source van Ayreon, dat in de tweede week naar de 39e plaats zakte.

Naast het album van Justin Timberlake op de eerste plaats, komen de volgende albums binnen:
#12 Original Soundtrack: Patser
#23 Simple Minds: Walk Between Worlds
#54 Rhye: Blood
#61 Rich Brian: Amen
#76 Clean Pete: Afblijven
#89 Roxy Music: Roxy Music (geremasterde versie van het debuutalbum uit 1972)
#96 Ruben Hein: Groundwork Rising

SINGLES

Net als de Album Top 100 heeft de Single Top 100 ook een  nieuwe aanvoerder. Na Boef vorige week met ‘Antwoord’ is dat deze week een andere Nederlandstalige hiphopper, Josylvio.  Na ‘Ride Or Die’, eind september,  scoort hij met ‘Catch Up’ zijn tweede #1-hit.


SINGLE TOP 5

1. EW  Josylvio: Catch Up
2. (4)   Dimitri Vegas & Like Mike x Quintino feat. Boef, Ronnie Flex, Ali B & I Am Aisha: Slow Down (op ruim 30%)
3. (2)   Bizzey feat. Kraantje Pappie, Chivv & Yung Felix: Ja!
4. (3)   Drake: God’s Plan
5. (1)   Boef: ANTWOORD

Over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#20 $Shirak feat. SBMG: Beng
#29 DJ Dylvn feat. Ronnie Flex & Jonna Fraser: Mijn Best
#41 the Weeknd & Kendrick Lamar: Pray For Me
#43 Jayh feat. Dopebwoy, Jonna Fraser & Zefanio: Fluister
#49 Zedd / Maren Morris / Grey: The Middle
#70 Ali B, Lijpe & ISMO: Niet Verwacht
#77 Migos: Stir Fry
#87 Sjaak & Sidney Samsoon feat. 3Robi: Boss Like That
#100 Justin Timberlake: Man of the Woods (track van het gelijknamiige #1-album)

Bubbling-Under

Net als vorige week kijken we naar de nummers die het nog niet gehaald hebben, maar nog (steeds) kans maken op een notering in de Single Top 100. In de Bubbling-Under, de wachtkamer, staan de volgende nummers te wachten op een notering. Tussen haakjes staat het aantal weken dat het nummer (al) wacht:
-          Gebroeders Rossig: Hallo Allemaal (De Luizemoeder) (2)
-          Tiësto, Gucci Mane & Sevenn: Boom (2)
-          Armin van Buuren feat. Conrad Sewell: Seks, Love & Water

(nog) geen hit voor de Luizenmoeder

Zoals je ziet staat ‘Hallo Allemaal (De Luizenmoeder)’ van de Gebroeders Rossig nog steeds in de Bubbling-Under. Het mist voldoende streams om binnen te komen. De kans dat het nummer nog een hit wordt, is erg klein, want dit weekend barst vooral onder de grote rivieren het Carnaval los en daarna zal de aandacht afnemen. Jammer dat André van Duin, die het nummer in De Wereld Draait Door zong, niet heeft opgenomen, want dan had het zeker een notering behaald.

Tot zover deze Hitflits. Later dit weekend melden we ons nog met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten