zondag 4 februari 2018

Zonderling maakt Priegelhouse

#100 Lost Frequencies & Zonderling: Crazy

Na ‘Reality’ (#5 in 2015), met Janieck van de Polder uit Noordwijk, kortweg Janieck, gaat Felix de Laet, ofwel het Belgische Lost Frequencies, opnieuw in zee met een Nederlander. Alleen is het er nu niet één, maar zijn het er twee: Martijn van Sonderen en Jaap de Vries, die zich Zonderling noemen, maar niet zijn!
De twee kennen elkaar via het Groningse trio Noisia, waarvan Martijn deel uitmaakt en Jaap  de manager is. Op een gegeven moment zijn ze samen gaan produceren onder de naam Zonderling. Hun muziek omschrijven ze als Priegelhouse, alle riedeltjes, geluidjes en laagjes die ze in hun muziek stoppen.

zwaailicht

Jaap de Vries komt uit het Drentse Zeijen, dat valt onder Tynaarlo. Jaap was altijd al op zijn zolderkamer bezig met muziek. Omdat hij een koptelefoon ophad, hoorde hij niet wanneer het eten klaar stond. Zijn ouders vertikten het om telkens naar boven te lopen, en dus monteerde zijn vader een zwaailicht op zijn kamer, dat beneden kon worden bedient. Het dj-virus nam bezit van Jaap toen hij in de Zeijer Jeugdsoos en de Vriezerbrug een dj aan het werk zag. Vanaf toen wilde hij niets anders meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten