zondag 4 februari 2018

Film levert Belgische broers eerste top 10-hit op

#4 Dimitri Vegas & Like Mike x Quintino feat. Boef, Ronnie Flex, Ali B & I Am Aisha: Slow Down            *** hoogste eerste weeks ***

In één klap scoren de Belgische broers Dimitri Thivaios en Michael Thivaios, alias het dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike met ‘Slow Down’ hun eerste top 10-hit, dat binnenkomt op de vierde plaats. Tot deze week was een 44e plaats het hoogst haalbare voor de broers. Die scoorden ze in 2014 met het nummer ‘Tremor (Sensation 2014 Anthem)’, waarbij ook Martin Garrix was betrokken.
De hoge binnenkomst van ‘Slow Down’ danken de broers mede aan Quintino feat. Boef, Ronnie Flex, Ali B & I Am Aisha, die ook aan het nummer meewerkten. Met zo’n stal aan hiphoppers moest het wel een grote hit worden.

Maar de belangrijkste reden voor de hoge notering, is dat ‘Slow Down’ in de Vlaams-Nederlandse misdaadfilm  ‘Patser’ zit. Op de Nederlandse première, afgelopen donderdag, trok de film al zo’n 10.000 bezoekers. In België, waar ‘Patser’ al voor het eerst op 24 januari was te zien, hebben  sindsdien al 100.000 mensen de film gezien.

‘Slow Down’ is de tweede hit uit ‘Patser’. In december stond ‘Obesitas’ door Alib & Mula B feat. Dopebwoy, het themanummer van de film, twee weken genoteerd: 58-83.

‘Patser’ is geregisseerd door het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, eerder verantwoordelijk voor ‘Image’ (2014) en ‘Black’ (2015) en binnenkort voor ‘Bad Boys II’. ‘Patser’  vertelt het min of meer waargebeurde verhaal van vier Marokkaanse jongeren (of patsers) in Antwerpen die verwikkeld raken in een mislukte drugsdeal. De grootste patser blijkt Ali B te zijn.

de andere hiphophits van deze week zijn:

#28 the Partysquad & Equalz: Lit

#46 Frenna & Diquenza feat. R2bees: Walk Away (international remix)

Het originele nummer ‘Walk Away’ staat op het album We Don’t Stop van Frenna & Diquenza (#3 in 2017), waarop ook SFB en Mugeez zijn te horen. ‘Walk Away (international remix)’ is toegevoegd aan het album van de twee. Daarop doet SFB niet meer mee, maar heeft  Mugeez, voluit Rashid Mugeez, zijn maatje Faisal Hakeem er bij gehaald. Samen noemen de Ghanezen  zich sinds 2007 R2bees.

#51 Murda feat. Lange, Djaga Djaga & Yung Felix: Gasolina

#94 Riffi: Yellah

#98 Migos feat. Drake: Walk It Talk It
Track van het album Culture II van Migos dat deze week binnenkomt op de tweede plaats.

#99 Kid de Blits feat. Jacin Trill: Gucci Bandana

Kid de Blits = Jasper Julian Fernandez Iglesias Elshof (Schiedam, 10 mei 1991). Hij maakte deel uit van het hiphopcollectief Lefensmannen, waar Ronnie Flex ook in zat. Op de Herman Brood Academie in Utrecht had Jasper les van Boaz van de Beatz. In 2016 bracht Jasper de EP Safehouse uit.

#73 MHD: Afro Trap, Part. 10 (Moula Gang)

Na ‘Afro Trap, Part. 7 (La Puissance)’ (#75) en ‘Afro Trap, Part. 8 (Never)’ (#74), bede in 2017, scoort de Franse rapper MHD nu een hit met ‘Afro Trap, Part. 10 (Moula Gang)’. ’Part 9’ hebben wij gemist, maar kwam in de Franse hitparade tot de 44e plaats.

1 opmerking:

  1. Waren al een paar meer hits uit de film Patser: 4/5 van ronnie Flex en Tranquille van Eddyani. En de monsterhit Patsergedrag van Boef en Sevn Alias zit niet op het soundtrackalbum maar wél prominent in de film. Verwacht ook dat er nog een stuk of wat nummers gaan worden geclipt als de film een doorslaand succes blijft.

    BeantwoordenVerwijderen