zondag 11 maart 2018

Waylon kiest voor nummer dat het meest bij hem past

#84 Waylon: Outlaw In ‘Em’

‘Het liedje kan laatste worden, maar ook eerste’, zei Willem Bijkerk, ofwel zanger Waylon in De Wereld Draait Door van vrijdag 2 maart 2018 over ‘Outlaw In ‘Em’’. Na vijf avonden een liedje te hebben gespeeld, maakte hij die vrijdag bekend dat zijn keuze op dit nummer viel.
Een countryrock nummer, dat geheel bij hem past. ‘Je moet kleur bekennen op het Songfestival en dit is wat ik het meest ben’, zie hij. Met het nummer wil hij zijn nek uitsteken, het moet opvallen, op 10 mei tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Waylon schreef het nummer vorig jaar in Nashville met Jim Beavers en Ilya Toshinskiy. Het is één van de nummers van zijn album The World Can Wait, dat op dertien april uitkomt.

drie keer is scheepsrecht

Het is de derde keer dat Waylon een liedje zingt voor het festival. In 2005 nam hij met Rachel Kramer als het duo Rachel & Waylon met het nummer ‘Leven Als Een Beest’ deel aan het  Nationale Songfestival. Hun liedje sneuvelde al in de voorrondes (er waren er vier). Glennis Grace won uiteindelijk met ‘Impossible Dream’, maar strandde op de vijftiende plaats tijdens de Europese halve finale.

Vier jaar geleden, in 2014 ging Waylon samen met Ilse DeLange als the Common Linnets met ‘Calm After The Storm’ naar Kopenhagen en werd tweede. Drie keer is scheepsrecht, dus dit jaar zou het moeten gebeuren. Bij de bookmakers staat zijn liedje bij de bovenste tien, Songfestivalliefhebbers plaatsen het liedje al op de eerste plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten