vrijdag 20 april 2018

Hitflits: derde #1-album voor jarige Waylon, single Kevin alsnog naar eerste plaats

Aan onze kop zie je wie er deze week heer en meester zijn in de hitlijsten, maar dat was tot vandaag allerminst zeker. De gehele week voerde ‘Lil Craney’ van Kraantje Pappie de voorlopige Single Top 100 aan, maar werd op de laatste dag ingehaald door ‘Een Beetje Moe’ van Kevin, Lil’ Kleine & Chivv. Meer daarover bij de singles.

Ook Waylon stond met The World Can Wait de hele week bovenaan de voorlopige Album Top 100. Met een verschil van nog geen procent op Oakinn van Sevn Alias, heeft hij het vandaag nog net gered. Het is dan ook dubbel feest thuis bij Willem Bijkerk (de echte naam van Waylon) , want vandaag is hij 38 jaar geworden. Proficiat!
Op zaterdag 12 mei, dus over drie weken, staat Waylon in de finale van het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘Outlaw In ‘Em’. Hoger dan de 83e plaats is het nummer nog niet gekomen, maar dat kan zomaar veranderen de komende weken als de Eurovisiekoorts oploopt.

Beter vergaat het dus zijn album The World Can Wait, want dat komt binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Het is na Heaven After Midnight (in 2004) zijn tweede #1-album. Daarnaast stond Waylon als deel van the Common Linnets, met het gelijknamige album in 2014 zes weken op de eerste plaats.

vriendin

De titel The World Can Wait dankt Waylon min of meer aan Bibi Breijman, zijn vriendin, die een burnout had. Waylon zei toen tegen haar: “Lieverd, de wereld kan wel wachten.” De tien nummers op het album schreef Waylon in Nashville met andere componisten, waaronder de Rus Ilya Toshinskiy, die het album ook produceerde. Toshinskiy speelde op platen mee van onder andere Glenn Campbell, the Doobie Brothers en Dolly Parton.

(even) geen hiphop

Met een eerste plaats voor Waylon deze week, staat er eindelijk (sinds 10 februari) weer een popplaat op de eerste plaats van de Album Top 100. De voorgaande zeven weken waren het telkens Nederlandse hiphoppers.

ALBUM TOP 5

1. EW  Waylon: The World Can Wait
2. EW  Sevn Alias: Oakinn (op bijna 1%)
3. (1)   Kevin: Lente
4. (4)   Josylvio: Hello Cash
5. (3)   Ronnie Flex: Nori

Rest nog de andere eerste weeks noteringen:
#6 Johan: Pull Up
#17 Nora Fischer & Marnix Dorrestein: Hush
#18 Beth Hart: Front and Center – Live From New York
#23 Pentatonix: PTX Presents: Top Pop Vol. 1
#32 the Motions: Wonderful Impressions
#43 Bazzi: Cosmic
#59 Breaking Benjamin: Ember
#73 Manic Street Preachers: Resistance Is Futile
#95 Isaac Gracie: Isaac Gracie

SINGLES

Zijn album Lente moet na twee weken de eerste plaats afstaan aan The World Can Wait van Waylon. Maar zijn single ‘Beetje Moe’ met Lil’ Kleine & Chivv, pakt na twee weken op de tweede plaats alsnog de eerste plek.
En dus scoort Kevin de Gier zijn eerste #1-hit, ook al is het maar voor één week. Vanaf volgende week is de eerste plaats voor 'One Kiss' van Calvin Harris & Dua Lipa, de komende week (een beetje laat) de NPO Radio 2 Top Song. Voor Chivv is ‘Beetje Moe’  na ‘Ja!’ van Bizzey feat. Kraantje Pappie & Yung Felix (in januari) zijn tweede en voor Lil’ Kleine al zijn vijfde #1-notering.

SINGLE TOP 5

1. (2)   Kevin, Lil’ Kleine & Chivv: Beetje Moe
2. (3)   Kraantje Pappie: Lil Craney  (op bijna 2%)
3. (28) Calvin Harris & Dua Lipa: One Kiss
4. (4)   Hardwell x Bizzey x Lil’ Kleine x Chivv: Ze Willen Mee
5. (8)   Nicky Jam & J. Balvin: X

Na twee weken op de eerste plaats, zakt ‘Sofiane’ van Boef naar de negende plaats.

Niet alleen ‘One Kiss’ van Calvin Harris & Dua Lipa stuift de top 10 binnen  (van 28 naar #3), ook ‘Nice For What’ van Drake maakt een grote sprong (van 29 naar #6).

In de Album Top 100 mist Sevn Alias net de eerste plaats met zijn EP Oakinn. Alle tien tracks van het album krijgen wel een plaatsje in de Single Top 100, en dat zijn:
#25 Ik Trap
#36  My Life
#53 240
#66 Stacks
#72 Dresscode
#75 Big Bank
#67 Hoofdprijs (stond al zes weken met als hoogste plaats #11)
#83 Oakinn feat. Lucass
#95 Necklace
#97 Caught Up
Daarnaast staat Sevn Alias nog genoteerd op #92 (van 87) met ‘Patsergedrag’ feat Lil’ Keline & Boef.

Noemen we nog even de andere eerste weeks noteringen:
#29 Famke Louise: High
#61 Zayn: Let Me
#62 Cardi B, Bad Bunny & J Balvin: I Like It
#63 Esko feat. Bartofso, 3Robi & Mula B: Lijst
#70 Poo Bear feat. Justin Bieber & Jay Electronica: Hard 2 Face Reality
#80 Cho feat. Abigail Johnson: Put It On Me
#91 Ismo feat. Yonni, Riffi, Mr Crazy, DJ Nassi: Mabrouk 3Lina
#99 Tom Walker: Leave A Light On

Tot zover deze Hitflits. We gaan opnieuw een mooi weekend in, wellicht het laatste voor een tijdje. Dus geniet er van. Wij doen dat in ieder geval en melden ons later met een nieuwe Megaman.

2 opmerkingen:

  1. waneer was de laatste keer al de 10 albums in de top 10 was 100% nederlandse ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik volg deze blog nu al een tijdje en vandaag had ik het gevoel dat ik mijn verhaal moest delen omdat ik ook slachtoffer was. Na zeven jaar bij hem te zijn geweest, heeft hij het uitgemaakt, ik heb al het mogelijke gedaan om hem terug te krijgen, maar het was allemaal tevergeefs, ik wilde hem zo graag vanwege de liefde die ik voor hem heb, ik smeekte hem met alles, Ik heb het beloofd, maar hij weigerde. Ik legde het probleem uit aan mijn moeder en zij suggereerde dat ik liever contact had met een spreuk genaamd Drigbinovia die me zou helpen een spreuk uit te spreken om het terug te brengen, maar ik geloofde nooit in spreuk, ik had geen andere keuze dan de spreuk te proberen, en hij vertelde ik hoef me geen zorgen meer te maken dat alles goed zou zijn dat mijn ex zou terugkeren, hij betoverde verrassend namens mij de tweede dag, het was rond 16:00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en alles wat hij zei was dat hij spijt had van alles wat er gebeurde, dat hij me terug wilde, dat hij zoveel van me hield. Ik was zo blij dat het voor mij werkte, dus we begonnen weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken een relatieprobleem heeft, ik zal zo'n persoon helpen door te verwijzen naar de enige echte en krachtige tovenaar die me heeft geholpen met mijn eigen probleem en anders is dan al dat nep. Iedereen heeft hier hulp nodig zijn e-mail: doctorigbinovia93@gmail.com je kunt WhatsApp bellen via zijn mobiele nummer +2348144480786 voor het beste resultaat voor alles of je probleem

    BeantwoordenVerwijderen