zondag 1 juli 2018

‘Body’ was eerst een hiphop nummer

#89 Loud Luxury feat. Brando: Body

Loud Luxury is een duo uit Toronto, Canada, bestaande uit Andrew Fedyk en Joseph Julian Depace, die elkaar kennen van de universiteit. Na een optreden van dj Porter Robinson, waarbij ze zagen hoe hij het publiek bespeelde, dachten ze: dat willen wij ook! In 2017 maakte het duo een remix van ‘Scared To Be Lonely’ van Martin Garrix & Dua Lipa, die terecht kwam op de EP The Remixes Vol. II. Sinds twee jaar opereert het duo vanuit Los Angeles.
Loud Luxury kent zanger Brando van een optreden in Los Angeles dat ze bezochten en flink van onder de indruk waren.  Tijdens enkele sessies daarna, kwam Brando met een idee voor ‘Body’, dat toen trrager was en meer een hiphop nummer. De twee Canadezen versnelden het nummer wat, pasten nog enkele wijzigingen toe en ‘Body’ was af.

Er zijn twee videoclips bij ‘Body’. Toen het nummer in november 2017 uitkwam, verscheen een lyric video die inmiddels meer dan twaalf miljoen is aangeklikt. Sinds februari is er ook een ‘gewone’ videoclip bij het nummer, dat op nog geen twee miljoen staat. Toch helpt deze clip het nummer alsnog aan een notering voor Loud Luxury feat. Brando.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten