zondag 2 september 2018

Albumflits: Broederliefde pakt eerste plaats terug van Ariana Grande met miniem verschil


ALBUM TOP 5

1. (2)   Broederliefde: We Moeten Door 2 (terug op #1, vijfde week op #1)
2. (1)   Ariana Grande: Sweetener (op 0,48%)
3. (4)   Drake: Scorpion
4. (5)   Soundtrack: Mamma Mia! Here We Go Again
5. EW  BTS: Love Yourself: Answer

Toelichting bij de nieuwe albums

#5 BTS: Love Yourself 'Answer'
BTS staat voor Bangtan Boys, maar ook ‘Beyond the Scene’. De groep is ontstaan uit audities gehouden in 2010, 2011 en 2012 door Big Hit Entertainment, een Zuid-Koreaanse entertainment bedrijf gespecialiseerd in K-Pop, Dance, R&B en Hiphop.
BTS bestaat sinds 2013 en wordt gevormd door V (Kim Tae-hyung, 30 december 1995), Jungkook (Jeon Jeong-guk, 1 septemer 1997), RM (Kim Nam-joon, 12 sepember 1994), Suga (Min Yoon-gi, 9 maart  1993), Jin (Kim Seok-jin, 4 december 1992), J-Hope (Jung Ho-seok, 18 februari  1994) en Jimin (Park Ji-min, 13 oktober 1995).

Love Yourself 'Tear’ het vorige album van BTS, bereikte in mei bij ons de zesde plaats en in de Amerikaanse albumlijst de eerste plek. Het album zakt in de vijftiende week naar de 51e plaats. Het dubbelalbum Love Yourself 'Answer', binnen op de vijfde plaats, is grotendeels een verzameling nummers van de vorig jaar verschenen EP Love Yourself 'Her' en het eerder genoemde Love Yourself 'Tear’. Waarom fans het album kopen is vanwege de zeven nieuwe nummers én de remixen.

De single ‘Idol’ feat. Nicki Minaj komt binnen op de 96e plaats van de Single Top 100 (zie daar). Op 13 oktober doet BTS de Ziggo Dome in Amsterdam aan voor een concert.

#10 Toppers: Toppers In Concert 2018 – Pretty In Pink “The Circus Edition”
De kaarten voor de vijftiende editie van de Toppers (op 24 en 25 mei 2019) zijn alweer te koop. Tot die tijd kunnen de fans zich laven aan de weergave van de editie van dit jaar, gehouden op 25 en 26 mei in de Johan Cruijff Arena Amsterdam. Naast René Froger, Jeroen van der Boom en Gerard Joling, was Jan Smit voor het eerst de vierde Topper. Naast hun optredens waren er gastoptredens van Snap en Right Said Fred. Eind september verschijnt de dubbel- DVD.

#14 Architrackz: Dashawn
Na Alles Groot met Adje, dat eind juni de twaalfde plaats bereikte, is Dashawn een album van  Architrackz alleen. Nou ja alleen, dat is bijna ondenkbaar voor een hiphopartiest. Op acht van de tien nummers van Dwayne Meerzorg alias Architrackz, doen dan ook andere rappers mee, zoals Mula B, Chivv, Valsbezig en Keizer.
Dashawn van Architrackz is vernoemd naar zijn zoontje, die hem motiveerde geld te verdienen en wat te worden in de maatschappij. Architrackz: “Dashawn gaf mij de focus om iets te bereiken”.

#16 Interpol: Marauder
Marauder, het zesde studioalbum van de Amerikaanse rockgroep Interpol, komt net als El Pintor uit 2014, binnen op de zestiende plaats. Beter doet de vinylversie het van Marander, want dat komt binnen op de eerste plaats van de Vinyl 33 die in 2014 nog niet bestond.

#30 Alice In Chains: Rainier Fog
Met een dertigste plaats voor Rainier Fog scoort de Amerikaanse grungeband Alice In Chains het beste album in 24 jaar. Alleen Dirt (in 1993) en Jar Of Flies (in 1994) deden het beide met een zeventiende plaats beter.
Rainier Fog is het zesde studioalbum van Alice In Chains. De titel is geïnspireerd op de Mount Rainier, met 4392 meter de hoogste berg in de staat Washington. Het heeft de meest actieve vulkaan die uitkijkt over het metropoolgebied Seatlle-Tacoma en het titelnummer is dan ook een eerbetoon op de Seattle muziekscène, waar de band uit is ontstaan.

#39 Ozuna: Aura
Deze week staat het album Odisea van de Puerto Ricaanse zanger Ozuna een jaar genoteerd in de Latin albumlijst van het Amerikaanse vakblad Billboard. Van die 52 weken staat het album in totaal 46 weken op de eerste plaats. Al bij de 30e week scoorde hij het record van zanger met het meeste aantal weken op de eerste plaats voor een Latin album. Odisea is nu nog 12 weken verwijderd van het record van Mi Tierra van Gloria Estefan, dat deze week precies 24 jaar geleden voor de 58e week op de eerste plaats stond van de Latin albumlijst.

Vreemd genoeg heeft Odisea van Ozuna geen notering behaald in onze albumlijst. Aura is dan ook de eerste notering in de Album Top 100 voor de op 12 maart 1992 in San Juan, Puerto Rico geboren Juan Carlos Ozuna Rosado, zoals hij eigenlijk heet.




#56 Ólafur Arnalds: Re:member
Van een heel andere orde dan Aura van Ozuna, is het album Re:member van de IJslandse multi-instumentalist Ólafur Arnalds. Hij is afkomstig uit de heavymetal (was drummer in metalbands), maar maakt tegenwoordig eigentijdse klassieke muziek. Re:member is zijn vierde album na zijn metalperiode.

#76 Blood Orange: Negro Swan
Negro Swan is het vierde album van Blood Orange, maar pas het eerste dat een notering bij ons krijgt. Blood Orange is het r&b project van de Brit David Joseph Michael Hynes, kortweg
Devonté Hynes uit Londen. Op 30 oktober staat Blood Orange in de Melkweg in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten