zondag 2 september 2018

Singleflits: Emily Warren krijgt nu wel een credit van the Chainsmokers


SINGLE TOP 5

1. (1)   Aya Nakamura: Djadja (derde week op #1)
2. (2)   $hirak feat. SBMG, Lil’ Kleine, Boef & Ronnie Flex: Miljonair (op bijna 24%)
3. (5)   Idaly feat. Ronnie Flex, Famek Louise & Bizzey: Idaly (remix)
4. (6)   Kris Kross Amsterdam x the Boy Next Door feat. Conor Maynard: Whenever
5. (3)   Drake: In My Feelings

De eerste weeks noteringen van deze week:

#19 Sevn Alias feat. Josylvio: Mag Het Ff Lekker Gang
Eerste track van het album Recasso van Sevn Alias dat vrijdag is uitgebracht en aanstaande vrijdag hoog zal eindigen in de nieuwe Album Top 100.

#35 Architrackz, Cho & Equalz feat. Mula B: Chemistry
Track van het album Dashawn van Architrackz, #14 in de Album Top 100

#40 $hirak feat. Bokoesam, Bizzey & Dopebwoy: My Money

#52 Marshmello & Bastille: Happier
De Britse groep Bastille lieten dit dit nummer een jaar liggen, omdat ze het meer geschikt vonden om het met een andere act uit te brengen. De Amerikaan Christopher Comstock, alias Marshmello, vond het wel wat en nam het met de Londense boys op.

#72 the Chainsmokers feat. Emily Warren: Side Effects
Op ‘Paris’ (#4 in 2017) van the Chainsmokers was Emily Warren al te horen, maar kreeg daar geen credit voor. Dit keer krijgt de Amerikaanse alle credits op ‘Side Effects’. Warren schreef nummers voor ondere anderen Jessie J, Shawn Mendes, Dua Lipa en scoorde zelf een hit met ‘Capsize’ met Friendship (#37 in 2016).

#73 Yung Felix feat. Mula B & 3robi: Fml
#79 Hef feat. Kevin & Jayboogz: Niet Huilen

#90 Bazzi feat. Camila Cabello: Beautiful
In 2017 nam de Amerikaan Andrew Bazzi het nummer ‘Beautiful’ op, maar wist daar in ons land geen potten mee te breken. Nu lukt het hem wel, dankzij Camila Cabello, die na zo’n 1,5 minuut invalt.

#96 BTS feat. Nicki Minaj: Idol
Het dubbelalbum Love Yourself 'Answer' van de Zuid-Koreaanse boyband BTS is de hoogste eerste weeks in de Album Top 100 en komt binnen op de vijfde plaats. ‘Idol’ feat. Nicki Minaj staat niet op de cd (het fysieke album dus), maar wel op de digitale versie. De razend populaire jongens hadden de zangeres/rapster benaderd voor het nummer en natuurlijk hapte zei toe.

record clicks

De videoclip van ‘Idol’, maar dan zonder Nicki Minaj, heeft met 56 miljoen kliks op de eerste dag het record verbroken van ‘Look What You Made Me Do’ van Taylor Swift, dat op 24  augustus 2017 43,2 miljoen keer werd bekeken. Inmiddels staat de teller van ‘Idol’ op ruim 120 miljoen, die met Nicki Minaj op 50 miljoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten