vrijdag 5 oktober 2018

Hitflits: tweede #1-album voor André Hazes Jr.; eerste top 10-notering voor Bastille

Opnieuw is het een Nederlandse zanger die de eerste plaats pakt in de Album Top 100. Na vorige week Jan Smit met zijn album Met Andere Woorden, is het deze week de beurt aan André Hazes Jr. Na Wijzer in mei 2017, scoort André nu met Anders zijn tweede #1-album. Zijn vader stond met vijf verschillende albums op de eerste plaats, waarvan twee postuum.

Yandhi uitgesteld

Vorige week was Yandhi, een nieuw album van Kanye West aangekondigd en tipten wij ook als kanshebber voor de eerste plaats. Die zal nog even op zich laten wachten, want West heeft het album nog niet af. De nieuwe releasedatum is 23 november. West, die zich nu Ye noemt, zegt daarover: “Ik moet naar Afrika en daar ondergaan hoe het werkelijk is. Ik wil ook dat mijn kinderen aanwezig zijn in de studio, terwijl de microfoon buiten staat en we natuurgeluiden kunnen horen tijdens het opnemen van de plaat.”

ALBUM TOP 6

1. EW  André Hazes Jr.: Anders
2. EW  Kraantje Pappie: Daddy (op bijna 34%)
3. EW  Lil Wayne: Tha Carter V (eerste top 10-album voor Dwayne Michael Carter Jr.)
4. (1)   Jan Smit: Met Andere Woorden
5. (4)   Broederliefde: We Moeten Door 2
6. (2)   Kinderen voor Kinderen: Kom Erbij! Deel 39 (op ruim 73%)

En dit zijn de andere nieuwe noteringen van deze week:
#11 Jett Rebel: 7 (#1 in de Vinyl 33)
#17 Logic: Ysiv
#18 Cher: Dancing Queen
#28 Riverside: Wasteland
#51 Rod Stewart: Blood Red Roses
#57 Cypress Hill: Elephants On Acid
#66 Nile Rodgers & Chic: It’s About Time
#68 F.I.: De Eerste & De Laatste
#86 Kodaline: Politics of Living
#89 Tom Petty & the Heartbreakers: An American Treasure
#93 José James: Lean On Me

40 jaar Doe Maar: zeker niet Nix

Afgelopen woensdag is Doe Maar de ‘Er Verandert Nix Clubtour 2018’ gestart, in het kader van hun veertigjarig jubileum. Tot begin december geeft de band 23 optredens. De tour wordt afgesloten met vier optredens in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.
De Doe Maar rage woedt dan ook weer volop. Hun albums staan weer volop in de belangstelling. In de Midprice Top 50, de lijst met afgeprijsde albums, komt Skunk binnen op de 20e en 4US op de 39e plaats. Maar het zijn vooral de vinylalbums die het goed doen. In de Vinyl 33 staan maar liefst vijf van hun vinyl platen:
#2 Skunk (#1 in 1981)
#3 4US (#1 in 1983)
#5 Doris Day en Andere Stukken (#2 in 1982)
#7 Doe De Dub! Disco Dub-Versie (uit 1982, geen notering)
#10 Doe Maar (uit 1979, geen notering)

SINGLES

Opnieuw zijn er twee rappers die niet alleen met hun album hoog binnenkomen, maar waarvan ook enkele tracks een notering krijgen. De eerste is Kraantje Pappie met het album Daddy (op #2) en de tracks ‘Ik Heb Je Nodig’ feat. Bizzey & Jonna Fraser (op #21) en ‘Bitch Move’ (#78). Daarnaast stond hij nog genoteerd met ‘Liefde In De Lucht’ feat. Joshua Nolet (#29 van 39) en ‘Lil Craney’ (op #62 van 99).

De andere rapper is Lil Wayne met zijn album Tha Carter V (op #3), zijn hoogste notering ooit. Daarvan krijgen ‘Mona Lisa’ feat. Kendrick Lamar (op #59) en ‘Don’t Cry’ (#63) een notering.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Frenna & Lil Kleine: Verleden Tijd (vierde week op #1)
2. (2)   Aya Nakamura: Djadja (op bijna 47%)
3. (3)   Dynoro & Gigi d’Agostiono: In My Mind
4. (4)   Calvin Harris & Sam Smith: Promises
5. (12) Marshmello & Bastille: Happier

eerste top 10-hit voor Bastille

Tot deze week zat er geen top 10-notering in voor de Britse groep Bastille. Van hun vorige vijf singles kwam ‘Pompeï’ het hoogst: #18 in 2013. Omdat ze hun nummer ‘Happier’ meer geschikt vonden om het met een andere act op te nemen, bleef het op de plank liggen.
Tot begin dit jaar toen de Amerikaan Christopher Comstock, alias dj/producer Marshmello, het nummer oppakte en samen met de Londense boys de nieuwe versie opnam. Mede dankzij hem scoort Bastille hun eerste top 10-hit: In de zesde week stijgt het nummer van de twaalfde naar de vijfde plaats. Voor Marshmello is ‘Happier’ na ‘Wolves’ met Selena Gomez (#8 in 2017) en ‘Friends’ met Anne-Marie (#4 in maart) zijn derde top 10-notering.

Ook nieuw bij de bovenste tien is ‘Be Alright’ van Dean Lewis, dat in de zevende week een sprong maakt van elf plaatsen naar de tiende plaats.

Tot slot volgen de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#11 Josylvio & Moeman: Intro
#31 DJ Snake feat. Selena Gomez & Ozuna & Cardi B: Taki Taki
#56 Ali B feat. Boef & Ronnie Flex: Spectakel
#66 Soufiane Eddyani: Mamacita
#75 Shawn Mendes & Zedd: Lost In Japan (remix), de originele versie zonder Zedd, bereikte eind maart de 45e plaats
#82 Jess Glynne: All I Am
#91 Davina Michelle: Duurt Te Lang
#92 Bokoesam feat. Cho: Schudden

Dit weekend presenteren we je de voorlopige jaarlijsten tot en met het derde kwartaal. Net als de eerste twee kwartalen, zorgt ook het derde kwartaal voor grote wijzigingen aan de kop. Mis het niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten