vrijdag 28 september 2018

Hitflits: Jan Smit blijft Kom Erbij! van Kinderen voor Kinderen voor

Vorige week al voorspeld (zo moeilijk was dat natuurlijk niet): een #1-positie voor het album Met Andere Woorden van Jan Smit. Zelfs als de donderdag, de dag van release, niet meegeteld was, zat die #1 er in. En dus kan hij zijn twaalfde #1-album bijschrijven.
De nummers van Met Andere Woorden zijn niet van Jan zelf afkomstig, maar speciaal voor hem geschreven. Daaronder composities door onder andere Lange Frans, Sanne Hans, Dave (van the Kick) en Edwin Evers.

In onze voorspelling vorige week hielden we een slag om de arm. Kom Erbij! Deel 39 van Kinderen voor Kinderen (KvK) was zeker ook een kanshebber voor de eerste plaats. Een week verder blijkt dat we er niet ver naast zitten, want het album komt binnen op de tweede plaats. Wel is het verschil tussen beide albums aanzienlijk, ruim 44%.

Afgelopen woensdag is de Kinderboekenweek van start gegaan, en duurt nog tot en met 14 oktober. ‘Kom Erbij’ is het thema dit jaar, dus het album heeft nog alle kans om, net als vijf eerdere albums rond de Kinderboekenweek, de eerste plaats te halen.

Maar of dat volgende week al is ... zaterdagnacht brengt Kanye West zijn album Yandhi uit en vandaag verscheen Anders van onze eigen AndrĂ© Hazes Jr. En wat te denken van Daddy, het nieuwe album van Kraantje Pappie? De kans dat volgende week weer een Nederlandse artiest de Album Top 100 aanvoert, achten wij dan ook zeer groot. Vrijdag weten we het, nu over naar de lijst van deze week.

ALBUM TOP 5

1. EW  Jan Smit: Met Andere Woorden
2. EW  Kinderen voor Kinderen: Kom Erbij! Deel 39 (op ruim 44%)
3. (1)   Eminem: Kamikaze
4. (3)   Broederliefde: We Moeten Door 2
5. EW  Prince: Piano & A Microphone 1983

Alvorens we overgaan naar de andere eerste weeks noteringen van deze week, even een correctie op de Vinyl 33 van vorige week. Vorige week meldden wij dat Egypt Station van Paul McCartney daarin voor de tweede week de #1 was.

nieuwe regels

De opdrachtgevers, Record Store Day & de NVPI hebben bepaald dat elpees die verkocht worden met een extraatje, een cd, ook meetellen voor een notering. Doordat deze regels met terugwerkende kracht zijn aangepast, moet McCartney nu genoegen nemen met een tweede plaats en is de eerste plaats voor The Jester van Yorick van Norden. Overigens is van Norden deze week alweer zijn eerste plaats kwijt. Die is voor Redemption van Joe Bonamassa.

Nu over naar het restant nieuwe noteringen van deze week:
#6 Bartofso: Majin Bouz
#8 Jacin Trill: Jacin
#9 Joe Bonamassa: Resulption
#21 Slash feat. Myles Kennedy: Living The Dream
#29 Josh Groban: Bridges
#32 Chrstine and teh Queens: Chris
#39 Brockhampton: Iridescence
#52 Suede: The Blue Hour
#68 julio Iglesias: De Julio 100
#76 Villagers: The Art of Pretending To Swim
#80 San Holo: Album 1
#86 Sandra van Nieuwland: Human Alien
#90 Bazart: 2

SINGLES

Zowel Jacin Trill als Bartofso hebben een album uitgebracht dat een notering krijgt in de Album Top 100. Gebruikelijk is nog steeds dat tracks van albums ook een notering krijgen in de Single Top 100. Van deze twee hiphoppers zijn dat de volgende:
Jacin Trill:
#56 Palm Angels
#80 Niet Meer Leven met $hirak
#97 Jacin (derde week, eerder deze maand op #62 en #90)
Bartfoso:
#85 Wat Van Mij Is feat. Lijpe
#89 Extreem feat. 3robi & Mula B

SINGLE TOP 5

1. (1)   Frenna & Lil Kleine: Verleden Tijd (derde week op #1)
2. (2)   Aya Nakamura: Djadja (op bijna 51%)
3. (3)   Dynoro & Gigi d’Agostiono: In My Mind
4. (5)   Calvin Harris & Sam Smith: Promises
5. EW  Frenna: Capuchon

Gaan we over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#7 Caza & Famke Louise: Slide
#13 Jonna Fraser feat. SBMG: La Vida Loca
#14 Lijpe: Microfooon
#24 Lil Peep & XXXtencation: Falling Down
#76 Eminem: Killshot
#92 French Fontana feat. Drake: No Stylist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten