zondag 23 september 2018

Singleflits: Maan zingt opnieuw nummer geschreven door Anouk

SINGLE TOP 5

1. (1)   Frenna & Lil Kleine: Verleden Tijd (tweede week op #1)
2. (2)   Aya Nakamura: Djadja (op ruim 58%)
3. (4)   Dynoro & Gigi d’Agostiono: In My Mind
4. (3)   George Ezra: Shotgun
5. (6)   Calvin Harris & Sam Smith: Promises

Resteren de nieuwe hits van deze week:

#21 Young Ellens, 3robi & Esko : Ik Zweer Het Je
Op 5 oktober, dus over twee weken, brengt Young Ellens (=Danny Radermacher) de EP Practice 2 uit. Daarvan is ‘Ik Zweer Het Je’ met 3robi & Esko de eerste single. Esko nam de beats voor zijn rekening en produceerde het nummer.

#24 Maan: Lief Zoals Je Bent
Na ‘Spijt’ feat. Jonna Fraser (#25 in juni), heeft zangeres Maan opnieuw een nummer ingezongen, dat geschreven is door Anouk Teeuwe en haar team: ‘Lief Zoals Je Bent’. Naast dat team, dat verder bestaat uit Martin Gjerstad, David van Dijk en Paul Sinha, schreef ook Felix Laman  mee aan ‘Zoals Je Bent’.
Als Yung Felix scoort Laman deze week op #58 met Djezja en het nummer ‘Za3ma’ zijn elfde notering. Daarnaast is Laman als uitvoerde en/of componist/producer betrokken bij drie #1-hits.

#58 Djezja feat. Yung Felix: Za3ma
Met Djezja dachten we even met een nieuwe act te maken te hebben, maar het blijkt om een oude bekende te gaan, rapper Kippie uit Utrecht Overvecht. Sinds 10 september staat Karim Fatheddine (24), zoals hij echt heet, onder contract bij Trifecta, het label van Ali B. Tevens veranderde hij zijn artiestennaam,  Kippie werd Djezja, dat een verbastering is van dijaj, wat kip betekent in het Arabisch. Als Kippie scoorde hij vier keer, het hoogste met ‘In de Streets’ met Kevin feat. Lijpe, Sevn Alias & Vic9 (#36 in 2016).

#74 Khalid: Better

#82 Martin Garrix & Justin Mylo feat. Dewain Whitmore: Burn Out
Op ‘Burn Out’ debuteren twee acts: Justin Mylo en Dewain Whitmore. Om met de laatste te beginnen, Dewain Whitmore Jr. uit Kansas City, Missouri, is geen onbekende in muziekland. Met nummers voor onder andere Chris Brown, Khalid, Usher, Kelly Clarkson en Mary J Blige, verkocht hij al meer dan twaalf miljoen platen wereldwijd.

Justin Mylo komt gewoon uit Nederland. Geboren als Emilio Behr, op 7 november 1995 in Amsterdam. ‘Burn Out’ is niet zijn eerste samenwerking met Martin Garrix. In 2015 brachten de twee het nummer ‘Bouncybob’ uit. Een volledig Nederlandse aangelegenheid waaraan ook nog Melle Stomp, ofwel dj Mesto meewerkte.

#91 David Guetta, Bebe Rexha & J Balvin: Say My Name

#97 Gucci Mane, Bruno Mars & Kodak Black: Wake Up In The Sky
Met ‘Wake Up In The Sky’ maakt Kodak Black zijn debuut in de Single Top 100. Toch is hij niet geheel onbekend in Megaland. In 2017 stond zijn debuutalbum Painting Pictures op de 88e plaats van de Album Top 100. Destijds zat Dieuson Octave, zoals hij echt heet, in de gevangenis, onder andere vanwege drugs. Die tijd heeft hij goed besteed, want in de gevangenis haalde hij zijn middelbareschooldiploma.

‘Wake Up In The Sky’ is de derde single van het album Evil Genius van rapper Gucci Mane.

#98 Jacin Trill feat. Bokoesam & Yung Nnelg: Vanaf Het Begin
Afgelopen vrijdag, 21 september, verscheen Jacin, het nieuwe album van Jaco Koot, ofwel de Hoornse rapper Jacin Trill. Na ‘Jacin’ (#62 op 8 september) met $hirak is ‘Vanaf Het Begin’ de tweede single van het album en het debuut voor Yung Nnelg. Wel stond hij vorig jaar een weekje op #69 met zijn album Contra.

Yung Nnelg, echte naam Glenn Ascencion, is afkomstig uit Ghana. Als kind deed hij daar invloeden op bij het gospel van zijn Ghanese ouders. Tegenwoordig woont hij in de Amsterdamse Bijlmer, waar hij zich aansloot bij het collectief  ‘The New Originals’, het huidige SMIB. Nnelg in zijn artiestennaam Yung Nnelg, is zijn voornaam Glenn omgedraaid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten