vrijdag 30 augustus 2019

Hitflits: Derde #1-album voor Taylor Swift; Snelle scoort eerste #1-hit met ‘Reünie’

Zowel de Single Top 100 als de Album Top 100 kent een nieuwe aanvoerder. In de singlelijst is dat Snelle met ‘Reünie’, in de albumlijst Taylor Swift met Lover, haar zevende studioalbum.

En dus moeten Ed Sheeran & Co met het No.6 Collaborations Project, na zes weken een stapje terug doen. Sheeran, die afgelopen maandag zijn Divide-tour afsloot in zijn woonplaats  Ipswich, is al weer druk bezig met nieuw werk. Maar een volledig nieuw album, de echte opvolger van Divide, waarvan wereldwijd 17 miljoen stuks zijn verkocht, hoeven we niet voor 2021 te verwachten.

Zoals gezegd, Taylor Swift neemt met haar album Lover het stokje over van Ed Sheeran & Co. In 2014 pakte ze de eerste plaats met 1989, in 2017 met Reputation. Lover, uitgebracht op haar eigen label Republic Records, start ook op de eerste plaats. Drie tracks van het album krijgen ook een notering in de Single Top 100 (zie onder Singles)
Of Taylor Swift het dit keer langer zal volhouden met Lover op de eerste plaats? De tijd zal het leren. Vandaag kwam de Amerikaanse metalband Tool met Fear Inoculum, hun eerste album in dertien jaar en opvolger van 10 000 Days dat in 2006 de eerste plaats haalde.

ALBUM TOP 5

1. EW  Taylor Swift: Lover
2. (1)   Ed Sheeran: No.6 Collaborations Project (op  bijna 27%)
3. (2)   Billie Eilish: When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
4. EW  Equalz: Jongens Van De Havenstad
5. (5)   Dopebwoy: Forver Lit

Over naar de andere nieuwe noteringen van deze week:
#14 Brockhampton: Ginger
#31 Helene Fischer: Live-Die Stadion-Tour
#75 the Chainsmokers: World Wide Joy … Takeaway

SINGLES

Met recht is ‘Señorita’ van Shawn Mendes & Camila Cabello de zomerhit van 2019. Negen weken lang voerde het nummer de Single Top 100 aan. Maar aan alles komt een einde, en deze week gaat dat op voor ‘Señorita’.

In de zesde week neemt Snelle, alter-ego van Lars Bos, het stokje over van Mendes & Cabello, met ‘Reünie’. Via 18 (op 27 juli), 13,5 en twee keer een tweede plaats, stijgt het nummer deze week naar de eerste plaats.

tiende notering

Met ‘Scars’ was het al meteen raak voor Snelle: een vierde plaats in maart en al 32 weken genoteerd, deze week op #52. Daarna volgden nog acht noteringen waaronder  ‘Eredivisie’ (#24) en ‘Kibbelingkraam’ (#42). 
Met ‘Plankgas’, samen met Frenna, belandde Snelle opnieuw bij de bovenste tien: #6 in mei en juni, en in de zestiende week, nog steeds genoteerd, deze week op #26. ‘Reünie’ is niet alleen de tiende notering voor Snelle. Al deze tien hits behaalde hij in zeven maanden!

SINGLE TOP 5

1. (2)   Snelle: Reünie
2. (1)   Shawn Mendes & Camila Cabello: Señorita (op bijna 5%)
3. (4)   DJ Snake & J Balvin feat. Tyga: Loco Contigo
4. (3)   Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle: Hoe Het Danst
5. (5)   Ed Sheeran & Justin Bieber: I Don’t Care

Nieuw bij de bovenste tien is ‘Instagram’ van Dimitri Vegas & Like Mike / David Guetta / Daddy Yankee / Afro Bros / Natti Natasha, dat in de achtste week van de veertiende naar de zesde plaats stijgt.
Voor Afro Bros (Giordano Ashruf en zijn neef Rashid Badloe uit Arnhem en producenten van ‘X’ van Nicky Jam x J Balvin, #5 in 2018) en Natti Natasha (volledig Natalia Alexandra Gutiérrez Batista, uit Santiago de los Caballeros in de Dominicaanse republiek) is ‘Instagram’ hun eerste top 10-notering als uitvoerend artiest.

Over naar de nieuwe noteringen van deze week:
#13 Chivv feat. Lil’ Kleine & Frsh: Je Kent ’t Wel
#55 Tones And I: Dance Monkey (tweede single van de Australische zangeres Toni Watson, dat de eerste plaats haalde in haar thuisland, maar ook in Denemarken,  Noorwegen, Zweden en Ierland)
#57 Equalz feat. LouiVos: Kaki
#62 Taylor Swift: The Man
#71 Equalz feat. Kevin: De Pijn
#73 (HH) Taylor Swift: You Need To Calm Down
#75 Mensa: Voilà (= Nerch kofi bio frimpong)
#79 Taylor Swift: Lover
#90 5 Seconds of Summer: Teeth
#95 Numidia & Johnny 500 feat. Chip Charlez: Chale

Geen opmerkingen:

Een reactie posten