vrijdag 6 september 2019

Hitflits: rapper Chivv debuteert met album 2 Borden, 1 Tafel op de eerste plaats

Aan het begin van de week leek het er op dat de Amerikaanse metalband Tool, met Fear Inoculum, hun eerste album in dertien jaar, de eerste plaats zou pakken. Halverwege de week zakte het album echter naar de derde plaats en dat is ook de eindnotering. Vervolgens ging de strijd om de eerste plaats tussen Chivv met 2 Borden, 1 Tafel en het No.6 Collaborations Project van Ed Sheeran & Co.

Chivv nam daarbij de leiding (verschil: 3%) en heeft die niet meer uit handen gegeven. Voor Chivv is 2 Borden, 1 Tafel zijn eerste volwaardige album. De Push EP uit 2018 bevatte vijf nummers, was te goedkoop geprijsd voor de Album Top 100 en kreeg daardoor enkel een notering in de Midprice Top 50: #10 eind december.

Met 2 Borden, 1 Tafel maakt Chivv, ofwel Chyvon Pala, zijn debuut in de Album Top 100. Dat wil zeggen onder eigen artiestennaam, want als deel van SBMG (dat hij zes jaar lang vormde met Henkie T), scoorde Chivv al drie noteringen, waaronder het #1-album Metro 53 in 2018. Henkie T is momenteel succesvol met de singles ‘DomDoen’ feat. Jonna Fraser (op #8) en ‘Snelle Jongen Dunne Jasje’ met JoeyAK (op #26)

ALBUM TOP 5

1. EW  Chivv: 2 Borden, 1 Tafel
2. (2)   Ed Sheeran: No.6 Collaborations Project (op bijna 2%)
3. EW  Tool: Fear Inoculum
4. EW  Lana Del Rey: Norman Fucking Rockwell! (#1 in de Vinyl33)
5. (1)   Taylor Swift: Lover

Gaan we snel door met de andere nieuwe noteringen van deze week:
#16 Toppers (Gerard-Jeroen-René-Jan): Toppers In Concert 2019 – Happy Birthday Party (The Best of Jubileum Editie – 15 jaar Toppers – live opgenomen in Johan Cruijff Arena Amsterdam op 31 mei en 1 juni)
#18 Zack Ink: 007
#19 Lil Tecca: We Love You Tecca

#30 the Slow Show: Lust And Learn
Lust And Learn is het vierde album en de derde notering voor de Britse band the Slow Show uit Manchester. In 2010 is de band gestart met Vlaming Frederik ’t Kindt (keyboards) en de Britse muzikanten Rob Goodwin (zang/gitaar), Joel Byrne-McCullough (leadgitaar), James Longden (basgitaar) en Chris Hough (drums). Longden stapte in 2016 uit de band.
De naam the Slow Show ontleende Chris Hough aan zijn voorliefde voor showstoppers en de vastberadenheid om geen gehaaste muziek te maken. Op 15 oktober staat het viertal in TivoliVredenburg in Utrecht.

#67 Sheryl Crow: Threads

SINGLES

Met zijn album Hella Cash scoorde rapper Josylvio in 2018 het album van het jaar. Dit jaar scoorde Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib, zoals zijn volledige naam luidt, al tien hits, waaronder een #1-notering met ‘Gimma’.
Of dat nummer ook komt te staan op het album dat Josylvio op 4 oktober uitbrengt, is afwachten. ‘Waarom Zoeken Naar Liefde’ feat. Mula B & Yung Felix in ieder geval wel. Het nummer is deze week de hoogste eerste weeks op de derde plaats

SINGLE TOP 5

1. (1)   Snelle: Reünie (tweede week op #1)
2. (2)   Shawn Mendes & Camila Cabello: Señorita (op ruim 13%)
3. EW  Josylvio eat. Mula B & Yung Felix: Waarom Zoeken Naar Liefde
4. (3)   DJ Snake & J Balvin feat. Tyga: Loco Contigo
5. (4)   Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle: Hoe Het Danst

In de Album Top 100 debuteert rapper Chivv met zijn album 2 Borden 1 Tafel, dat gelijk op de eerste plaats binnenkomt. Van de vijftien tracks, krijgen vijf ook een notering in de Single Top 100. De hoogste is ‘Je Kent ’t Wel’ van Chivv feat. Lil’ Kleine & Frsh op #12 (vorige week nog op #13). Van de vijf komen er drie nieuw binnen:
#40 Uitweg feat. Lijpe
#53 Verdiend feat. Navi
#55 Wine On Top

Grootste stijger en kanshebber voor een top 10-notering is ‘Dance Monkey’ van de Australische zangeres Tones and I, dat in de tweede week van de 55e naar de 27e plaats stijgt.

Resteren nog de andere nieuwe noteringen van deze week:
#22 Frenna: Ghetto Youth
#32 Post Malone: Circles
#74 La$$a x Frsh x LouiVos feat. Young Ellens: Spijker
#77 Joe Buck: The Way You Take Time
#96 KM feat. Rich Kalashh: Babylon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten