vrijdag 22 januari 2021

Hitflits: the Kid Laroi scoort eerste #1-album; Acda en de Munnik na 6 jaar weer samen

Op 7 november 2020 kwam het album Hoogseizoen van rapper Dopebwoy binnen op de derde plaats. Drie maanden later komt hij met deluxe edition (5 extra tracks) en doet opnieuw een poging om #1 te komen. Aan het begin van de week lukte dat ook, maar op woensdag was hij deze al weer kwijt. Opnieuw strand Hoogseizoen op een derde plek, achter For The Stars Aim For The Moon van Pop Smoke (op #2) en the Kid Laroi met F*ck Love (Savage), de nieuwe #1 in de Album Top 100.

jong, maar niet de jongste

Charlton Kenneth-Jeffery Howard ofwel the Kid Laroi is 17,4 jaar; op 17 augustus viert hij zijn 18e verjaardag. De geschiedenis herhaalt zich deels, want ook vorige week pakte een 17-jarige de eerste plaats: Olivia Rodrigo met ‘Drivers License’, toen in de Single Top 100.
Was Olivia de op acht na jongste zangeres met een #1-hit. Met 17,4 jaar is the Kid Laroi de op twee na jongste zanger met een #1-album. De jongste is Jantje Smit met zijn album Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen, die op 17 mei 1997 11,3 jaar was. De #2 is Jim met het album Impressed, dat op 23 augustus 2003 binnenkwam op de eerste plaats. Jim was toen 16,04 jaar jong

ALBUM TOP 5

1. (3)   the Kid Laroi: F*ck Love (Savage)  (eerste week op #1)
2. (1)   Pop Smoke: Shoot For The Stars Aim For The Moon (op 2,56%)
3. (12) Dopebwoy: Hoogseizoen
4. (6)   the Weeknd: After Hours
5. (5)   Ariana Grande: Positions

Over naar de nieuwe noteringen van deze week en dat zijn de volgende drie:

Na 8 Letters (#17 in 2018) is The Good Times And The Bad Ones het tweede album van Why Don’t We uit Los Angeles, bestaande uit Daniel Seavey, Zach Herron, Corbyn Besson, Jonah Marais en Jack Avery. In die drie jaar boeken de jongens één plaatsje winst., The Good Times And The Bad Ones komt binnen op de zestiende plek.

We hadden al de albums van One Direction lid Harry Styles (Fine Line op #6 en Harry Styles op #20). Daarnaast gaat Heartbreak Weather van OD-maatje Niall Horan op herhaling op #88. En deze week voegt voormalig OD-lid Zayn Malik zich bij het tweetal met het album Nobody Is Listening op #31. Nu missen alleen nog Liam Payne en Louis Tomlinson en de reünie is compleet!
Nobody Is Listening
is na Mind Of Mine (#3 in 2016) en Icarus Falls (#40 in 2018), het derde soloalbum van Zayn. Hij schreef mee aan alle elf nummers op het album, waaraan ruim vijftien producers hebben meegewerkt. Zayn had alle vrijheid en volgens hem is dit album dan ook zijn meest persoonlijke van alle drie.

Drunk Tank Pink van de Britse postpunkband Shame uit Zuid-Londen, is de opvolger van Songs Of Praise, dat precies deze week, maar dan in 2018, een weekje op #94 stond. De titel  Drunk Tank Pink kreeg in de jaren tachtig naam als de knalroze kleur waardoor agressieve gevangenen kalmeerden.
Anno 2021 heeft zanger Charlie Sheen van Shame zijn slaapkamer kaugom-roze geschilderd. Naar eigen zeggen worstelde Sheen met surrealistische nachtmerries. Deze heeft hij nu gebruikt in de teksten op het album Drunk Tank Pink, dat binnenkomt op de 97e plaats van de Album Top 100. Mede dankzij een eerste plaats in de Vinyl 33, want de notering is voor 11% digitaal. Het album werd geproduceerd door James Ford van the Last Shadow Puppets en zijn werk voor onder andere Arctic Monkeys, Gorillaz en Haim.

SINGLES

‘Draaien’ (#93 in 2013) was het voorlaatste hitfeit van het cabaret annex muziek duo Thomas Acda en Paul de Munnik. Na 13 cabaretprogramma’s, 15 albums (waaronder vier #1-noteringen) en 27 hits (inclusief de #1-hit ‘Zij Maakt Het Verschil’ met Van Dik Hout als de Poema’s), sloot het duo in 2014/2015 hun carrière af met de afscheidstournee Naam.

Het laatste optreden vond plaats op 30 maart 2015 in het Koninklijk Theater Carré. In 2016 stonden ze nog wel op 'Vrienden van Aemstel Live'. Eenmalig volgens Paul, om afscheid te nemen van het publiek van 'Vrienden van Aemstel Live'.

Het is 2021, Thomas Acda en Paul de Munnik zijn terug en vorige week zaterdag stonden ze opnieuw in Ahoy Rotterdam bij 'Vrienden van Amstel Live', dat vanwege corona zonder publiek plaats vond. Anthem van dit gebeuren is het nummer ‘Als Ik Je Weer Zie’, deze week de hoogste eerste weeks op #13.
‘Als Ik Je Weer Zie’, over vriendschap, nu we elkaar wat minder kunnen zien, schreef het duo samen met zangeres Maan, rapper Typhoon en componist/producer Arno Krabman tijdens een schrijfsessie in november op Ameland. In de videoclip zijn beelden verwerkt van ruim 20 jaar 'Vrienden van Aemstel Live'.

het regent hits voor Acda en de Munnik

Als gevolg van het nummer en de belangstelling voor het duo, gaat ‘Het Regent Zonnestralen’ van Acda en de Munnik op herhaling op #98 en staat in totaal voor de dertiende week genoteerd. Het nummer bereikte in 1999 de 40e plaats en stond voor het laatst genoteerd op 20 maart van dat jaar. In 2015 werd ‘Het Regent Zonnestralen’ door de luisteraars van 3FM verkozen tot beste Nederlandstalige liedje.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Olivia Rodrigo: Drivers License (tweede week op #1)
2. (4)   Jaap Reesema & Pommelien Thijs: Nu Wij  Niet Meer Praten (op 56, 81%)
3. (3)   Tiësto feat. James Bell: The Business
4. (9)   the Kid Laroi: Without You
4. (2)   Lijpe feat. Frenna: Mansory

Nieuw bij de bovenste tien is ‘All We Got’ van Robin Schulz feat. Kiddo. Het nummer stijgt in de zesde week van de dertiende naar de tiende plaats en levert de Duitse dj/producer zijn derde top 10-hit op. Voor de Zweedse zangeres Kiddo is het haar eerste, dus tijd voor een nadere kennismaking.

Kiddo is de artiestennaam van de 28-jarige Tove Anna Linnéa Östman Styrke uit Umeå in Noord-Zweden. In 2009 werd ze derde bij de Zweedse Idols. Het jaar daarop bracht ze haar album Tove Styrke uit, dat lovende kritieken kreeg. Daarna volgden nog twee albums. De naam Kiddo is ontleend aan het gelijknamige karakter Beatrix Kiddo uit de ‘Kill Bill’-films. ‘Ik hou veel van haar karakter, ze is empowerment en koel ‘, aldus Styrke.

Hebben we tot slot nog de andere eerste weeks noteringen van deze week voor je:
#15 Frenna: Dragon Roll
#29 Josylvio feat. Yssi B: Cash Machine
#76 Tabitha feat. Paskal Jakobsen: Blijf Nog Even Hier

De 23-jarige dj/producer Shane Codd is afkomstig uit Dublin, Ierland. Vanwege corona zat hij begin 2020 gedwongen thuis, in plaats van de collegebanken voor zijn studie Business. De tijd gebruikte hij om het nummer ‘Get Out My Head’ te schrijven, een antwoord op de verstikkende lockdown. Codd: “Ik wilde er op uit en af van de stress door corona.” De vocalen op ‘Get Out My Head’, binnen op #77, zijn van de Britse zangeres Solah.

#83 Dopebwoy: Hilton
#91 Juice WRLD & Young Thug: Bad Boy

Vorig weekend was het hele land bedekt met een laagje sneeuw en wat staat er in de Single Top 100? ‘Snowman’ van Sia! Op #96, in de zesde week gezakt vanaf #80 en waarschijnlijk voor het laatst genoteerd. Eind dit jaar zullen we het zeker weer tegenkomen tussen de overdaad aan kerst gerelateerde nummers.

Tot zover deze Hitflits. Ook dit weekend valt er (natte) sneeuw. Geniet er van zolang het kan, vanaf zaterdagavond kan dat nog tot 9 uur. Daarna lekker naar binnen en surf dan nog eens langs bij de Megajaarman 2020 met alle jaarlijsten, analyses en buitenlandse lijsten. Je vindt deze onder het kopje ‘het hitjaar 2020’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten