vrijdag 16 april 2021

Hitflits: Justin Bieber blijft heer en meester in single en albumlijst

Voor de derde achtereenvolgende week is Justin Bieber heer en meester in hitparadeland. Zowel zijn album Justice (voor de vierde week) als zijn single ‘Peaches’ feat. feat. Daniel Caesar & Giveon (derde week) prijken nog steeds bovenaan de hitlijsten. Bieber evenaart daarmee Boef die dat zelfs twee keer lukte. Maar er is één act die het zelfs zes weken achter elkaar lukte. Wie? Dat lees je volgende week als Justin Bieber ook een vierde week pakt.
 
SINGLES
 
Waar beweging niet goed voor is. Op TikTok was een challenge aan de gang wie de mooiste dansvideo kon maken bij ‘Rasputin’ van Boney M (#5 in 1978). Toen de Britse MC/producer Majectic op TikTok zag welke flexibele spierbewegingen allemaal gedaan werden op het nummer van Boney M, inspireerde hem dat tot het maken van een remix, die deze week binnenkomt op de 76e plaats.
Kevin Christie, de man achter Majestic, geboren eind jaren ’80 in Londen, begon op zijn vijftiende met muziek, eerst als MC. Een tijdje was hij dj bij Kiss FM. In 2005 bracht hij zijn eerste single uit ‘Kebab Riddim’. Inmiddels heeft hij gewerkt met onder andere Sigma, Prodigy en Stormzy.
 
‘Rasputin’ is niet het eerste Boney M nummer dat in de remix opnieuw een hit wordt. Boney M (dat wil zeggen Frank Farian) scoorde er zelf twee: ‘Mega Mix’ (#12 in 1993) en ‘Ma Baker’ vs Sash! (#34 in 1999). Maar de grootste cover/remix van een Boney M nummer staat op naam van het Amerikaans-Canadese duo Duck Sauce. Hun nummer ‘Barbra Streisand’, dat een sample bevatte van ‘Gotta Go Home’ van Boney M (b-kant van ‘El Lute’, #2 in 1979), stond in november 2010 drie weken op de eerste plaats. Zo hoog zien we ‘Rasputin’ van Majestic vs Boney M niet komen.
 
SINGLE TOP 5
 
1. (1)   Justin Bieber feat. Daniel Caesar & Giveon: Peaches (derde week op #1)
2. (5)   Lil Nas X: Montero (Call Me By Your Name) (op 16,9%)
3. (2)   Snelle & Maan: Blijven Slapen
4. (3)   Riton x Nightcrawlers feat. Mufasa & Hypeman: Friday (Dopamine re-edit)
5. (4)   Nathan Evans: Wellerman (220 Kid & Billen Ted remix)
 
Van de voorlaatste drie hits van P!nk kwam alleen ‘Walk Me Home’ bij de bovenste twintig. Maar met ‘Cover Me In Sunshine’ van P!nk en dochter Willow Sage Hart, heeft ze sinds ‘What About Us’ (#9 in 2017) weer een flinke hit te pakken. In de zevende week stijgt ‘Cover Me In Sunshine’ naar de negende plaats en is daarmee haar elfde top 10-hit.
 
Over naar de andere eerste weeks noteringen:
#17 Lil Kleine: Waar Ik Vandaan Kom
#23 Polo G: Rapstar
Polo G is een Amerikaanse rapper, waarachter de 22-jarige Taurus Tremani Bartlett schuil gaat. Op 27 maart scoorde hij zijn eerste hit met ‘Headshot’, dat hij maakte met Lil Tjay en Fivio Foreign (#88). Twee albums van Polo G kregen een notering bij ons. The Goat (#11 in mei 2020), stijgt in de 46 week van #57 naar #47.
 
#34 JoeYAK: Telt Niet Mee
#54 Doja Cat feat. SZA: Kiss Me More
#68 Bryan MG, 3Robi & SRNO: Validé
 
In 2016 bereikte het album All My Demons Greeting Me As A Friend van de Noorse zangeres Aurora bij ons de zeventiende en in eigen land de eerste plaats. Als eerste single werd het nummer ‘Runaway’ uitgebracht, dat nergens hoge ogen gooide, ook in eigen land niet. Maar ruim vijf jaar na dato blijkt het nummer nog niets in kracht te hebben ingeboet en veel liefhebbers te hebben. Zonder een notering al die jaren, bereikte het nummer in september 2020 de platina status in Noorwegen.
En dat zou nog wel wat meer kunnen worden, want sinds begin dit jaar is ‘Runaway’ een hit op TikTok. Dat inspireerde Autora tot het maken van twee akoestische versies (gitaar en piano): “I made a little live version of ‘Runaway’, because it feels great to strip everything banc and visit the core. “ De originele clip van ‘Runaway’ is sinds 2015 meer dan 120 miljoen keer bekeken.
 
Billie Eilish
 
‘Runaway, dat Aurora Aksnes (24) schreef rond haar elfde, was voor Billie Eilish één van de redenen waarom ze de muziek in ging. Billie: “When I was 12, I saw Aurora’s ‘Runaway’ music video. Something inside me clicked, like, that is what I want to do, no matter whether it goes anywhere or not.” ‘Runaway’ krijgt na vijf jaar eindelijk een notering, deze week op #72.
 
#73 Ofenbach feat. Lagique: Wasted Love
#83 Kosso & Dorentina: Bij Je
#96 JoeYAK & Lijpe: Blender
  
ALBUMS
 
“Het moet wel heel gek lopen als Taylor Swift met Fearless (Taylor’s Version) volgende week niet haar vierde #1-album mee scoort. Alleen een Nederlandse hiphopper kan haar van de eerste plaats houden.” Dat schreven we vorige week. En wat blijkt? 

De eerste plaats voor Justice van Justin Bieber is op geen enkel moment in gevaar geweest. Dichterbij dan 25% is Fearless (Taylor’s Version) niet geweest. Uiteindelijk is het verschil met Justice zelfs bijna 45%. En die Nederlandse hiphopper? Ook die kwam niet in de buurt. Bodemboy van JoeYAK eindigt op de derde plaats met een verschil van bijna 60% op Justice en 3% op het album van Taylor Swift.
 
ALBUM TOP 6
 
1. (1)   Justin Bieber: Justice (vierde week op #1)
2. EW  Taylor Swift: Fearless (Taylor’s Version) (op 55,19%)
3. EW  JoeYAK: Bodemboy
4. (2)   Dua Lipa: Future Nostalgia The Moonlight Edition
5. (3)   Snelle: Lars
6. (30) Ariana Grande: Positions
In de 24e week stijgt Positions van Ariana Grande van de 30e naar de 6e plaats. Hoogste plaats tot nu toe was een tweede, op 7 november, de week van binnenkomst. Maar het album scoort alsnog een eerste plek, zij het in de Vinyl33. Afgelopen week is Positions ook op groen transparant vinyl uitgebracht en dat willen de fans natuurlijk hebben. Live van the Golden Earring, de #1 vorige week in de Vinyl 33, zakt naar de vierde plaats.
 
Over naar de andere nieuwe noteringen van deze week:
#24 Jean Michel Jarre: Amazõnia
#36 Benny Sings: Music
#42 Pierri: Ogen Dicht
#58 Hakmadafack: Bosses Don’t Speak
#59 Edwin Evers: Tijd
#64 Brockhampton: Roadrunner – New Light, New Machine
 
Tot zover deze Hitflits.
Wijzen we je nog even op de Kwartaalflits met een overzicht van de grootste hits en albums over het eerste kwartaal 2021. Je vind dit onder de kop ‘aanbevolen post’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten