vrijdag 30 juli 2021

Hitflits: Frenna, Kevin en Jacqueline helpen S10 aan eerste hit en Olivia Rodrigo pakt met album Sour eerste plaats terug

Op eigen kracht lukte het niet echt met ‘Adem Je In’ van S10, dat toch al wel zo’n één miljoen keer is gestreamd. Maar dankzij hiphoppers Frenna en Kevin, krijgt het nummer, in de remix, alsnog een notering, hoogste eerste weeks op #3. Na twee albums, Snowsniper (#61 in 2019) en Vlinders (#5 in februari), scoort S10 nu eindelijk ook een hit in de Single Top 100, waar het nummer binnenkomt op de derde plaats. Al in juni, toen de single ‘Adem Je In’ net uit was, had S10 Frenna benaderd voor de remix.
S10 is Stien den Hollander, 20 jaar, geboren in Abbekerk, in Noord-Holland. In 2019 werd ze door Wende Snijders gebeld, die haar uitnodigde voor een optreden in Carré in Amsterdam, tijdens een avond met jonge talenten. Samen zongen ze het nummer ‘Voor Alles’, een gedicht van Joost Zwagerman. Later was Wende te gast bij het concert ‘Insane’ van S10, voor jongeren met psychische problemen.
 
Krezip? Daar heb ik niet veel mee
 
Op 10 februari 2020 ontving S10 een Edison voor haar album Snowsniper. Na het optreden werd ze opnieuw gebeld, nu door Jacqueline Govaert, frontvrouw van Krezip. Niet dat S10 veel heeft met Krezip. “Ik ben nog jong, dus ik ben niet echt met ze opgegroeid. Ondertussen ben ik wel heel erg fan, vooral van Jacqueline!”
 
Op haar beurt was Jacqueline zo onder de indruk van het optreden van S10, dat ze graag met haar wilde samenwerken. Dat leidde tot het schrijven van een aantal nummers, waaronder ‘Adem Je In’, waarbij Léon Paul Palmen (Palm Trees) bijdragen leverde . Jacqueline kwam met de zanglijn, waarna Stien er de tekst bij schreef. Over die samenwerking zegt S10: “Ik moet gewoon dicht bij mezelf blijven en teksten schrijven is het leukste wat er is!”
 
SINGLE TOP 5
 
1. (1)   the Kid Laroi & Justin Bieber: Stay (derde week op #1)
2. (2)   Ed Sheeran: Bad Habits (op 21,44%)
3, EW S10 x Frenna x Kevin: Adem Je In – remix –
4. (3)   Måneskin : Beggin’
5. (9)   Shouse: Love Tonight
 
Resten nog de andere nieuwe noteringen van deze week:
#24 Lil Nas x Jack Harlow: Industry Baby
#32 Kã: Op De Strip
#60 Sjaak: Trompetisto
#71 Camilia Cabello: Don’t Go Yet
 
#77 Rema: Soundgasm
Uit Benin City, Edo State in het zuiden van Nigeria komt de 21 jarige Divine Ikubor, die als artiestennaam Rema heeft. ‘Soundgasm’, een combinatie van ‘sound’ en ‘orgasm’, is zijn 22e single en eerste internationale hit.
 
#84 Mart Hoogkamer: Ik Ga Zwemmen
Na twee albumnoteringen, Mart Hoogkamer (#56 in 2018) en Sweet Memories (#50 in 2020), scoort de 23-jarige Mart Hoogkamer uit Leiden met ‘Ik Wil Zwemmen’ zijn eerste hit in de Single Top 100. Het nummer schreef hij vorig jaar samen met onder andere Lange Frans tijdens een schrijverskamp. De clip, waarbij Hoogkamer en vele anderen in/op het water van de Rijnsburgersingel in Leiden verblijven, is op genomen op 3 juli.
In 2016, twee jaar voor zijn debuutalbum, deed Mart Hoogkamer mee aan Hollands Got Talent, waarbij hij de finale haalde. Hoogkamer komt uit een muzikale familie, zijn vader zong en deed ook mee aan talentenjachten.
 
#87 Dave & Stormzy: Clash
Met We’re All Alone In This Together scoort hij in de Album Top 100 tweede notering, binnen op #6. Maar een hit had de 23-jarige David Orobosa Omoregie, kortweg Dave, nog niet gescoord. Dat doet hij nu wel met ‘Clash’, samen met de 28-jarige Michael Ebenazer Kwadjo Omari Owuo Jr., beter bekend als rapper Stormzy. Voor hem is het na ‘Gang Signs & Prayer’ (#25 in 2017) de tweede notering.
 
#94 Cor & Reverse feat. Idaly & Ronnie Flex: Alles Wat Ik Wil
#95 Doja Cat: Need To Know
 
#98 the Kid Laroi feat. Polo G & Stunna Gambino: Not Sober
‘Not Sober’ is één van de nummers op het album Fuck Love 3 van the Kid Laroi, dat afgelopen week uitkwam. Voor Laroi, die met ‘Stay’, samen met Justin Bieber, voor de derde week de Single Top 100 aanvoert, is het zijn vierde notering. Polo G is met ‘Not Sober’ toe aan zijn derde hit. Maar voor Stunna Gambino is ‘Not Sober’ zijn eerste notering, dus tijd voor een korte kennismaking.

De 19-jarige Stunna Gambino, niet zijn echte naam (maar wat dan wel?), is afkomstig uit Washington Heigths, een wijk in Manhattan, New York. Zoals veel muzikanten begon hij met het plaatsen van muziek op Soundcloud. Stunna Gambino bracht al twee albums uit: Underrated en Hood Files.

ALBUMS
 
Al na één week moet John Mayer met het album Sob Rock zijn eerste plaats inleveren. Dat doet hij bij Olivia Rodrigo die na twee weken de eerste plaats herovert met haar album Sour en daarmee in totaal voor de achtste week de Album Top 100 aanvoert. Op vinyl blijft Sob Rock van John Mayer nog wel de #1 in de Vinyl 33.
Tijdens de eerste run, stond Sour van Olivia Rodrigo niet minder dan zeven weken op de eerste plaats. Dit keer zal dat niet langer worden dan één week, want vandaag is Happier Than Ever, het nieuwe album van Billie Eilish uitgekomen.

Afgelopen dinsdag mocht een selecte groep luisteraars van 3FM in de Melkweg de nummers voor het eerst horen en sinds vannacht is het voor iedereen beschikbaar. Het album verschijnt niet alleen digitaal en op cd, maar ook op kleurig vinyl én op cassette. Volgende week dus de nieuwe #1, niet alleen bij ons, maar wereldwijd. Morgenavond, zaterdag 31 juli, staat het album centraal in 'Vera On Track', bij Vera Siemons op 3FM, die bij deze luistersessie aanwezig was.
 
ALBUM TOP 5
 
1. (3)   Olivia Rodrigo: Sour (terug op #1 / achtste week bovenaan, waarvan 4% fysiek)
2. (1)   John Mayer: sob Rock (op 22,18%)
3. (33) the Kid Laroi: Fuck Love
Een week geleden bracht the Kid Laroi Fuck Love 3: Over You uit, met zeven nieuwe nummers waaronder de #1-hit ‘Stay’ met Justin Bieber. Daar kwam maandag Fuck Love 3+: Over You bij, met nog eens zes nieuwe nummers. In totaal dus 13 nieuwe nummers in één week, naast de 15 op Fuck Love en 7 op Fuck Love (Savage). Als de week langer was geweest, had Fuck Love misschien wel de eerste plaats herovert.
 
4. (2)   Pop Smoke: Faith
5. (5)   Dua Lipa: Future Nostalgia + The Moonlight Edition
 
Over naar de nieuwe noteringen van deze week, met louter (oude) bekenden:
#6 Dave: We’re All Alone In This Together
#17 Leon Bridges: Gold-Diggers Sound
#19 Anne-Marie: Therapy DREAM THEATER
#23 Dodõ: Open Kaart
#28 Sleep Fruits Music & Ambient Fruits Music: Rain Thunder Background Music
#45 Yngwie Malmsteen: Parabellum
#46 Jackson Browne: Downhill From Everywhere
#82 Darkside: Spiral

Geen opmerkingen:

Een reactie posten