vrijdag 21 juni 2024

Hitflits: Broederliefde wil met Matchday positief berichten over voetbal

In de media nemen Nederlanders het voetbal altijd zo serieus en wordt er vaak negatief bericht over het Nederlands elftal. Dat was voor de leden van Broederliefde aanleiding om een positieve voetbaltalkshow te maken, waarin ze achter ‘onze jongens’ gaan. Sinds 5 juni maken ze ‘Matchday’ dat uitgezonden wordt op het Youtubekanaal ‘Supergaande’. ‘Matchday’, het themalied van deze wekelijkse voetbalshow, komt binnen op nummer 36.
 
Op 21 december geeft Broederliefde in Ahoy Rotterdam hun 1000e optreden.
 
SINGLE TOP 6
 
1. (1)   Bankzitters feat. Roxy Dekker: Huisfeestje  *** tweede week op 1 ***
2. (2)   Roxy Dekker: Sugardaddy, op 30,69%
3. (5)   Yves Berendse: Terug In De Tijd
4. (6)   Sabrina Carpenter: Espresso
5. (3)   Frenna: Pretty Girls
Op 78 komt ‘More Pretty Girls’ binnen. Geen remix, maar een vervolg op ‘Pretty Girls’, dat Frenna maakte met Davido & Dystinct.
6. (27) Sabrina Carpenter: Please Please Please
 
Dan volgen nu de eerste weeks noteringen van deze week:
 
#54 Adam Port, Stryv, Keinemusik, Orso, Malachiii: Move
Keinemusik is een Duits netwerk van 4 dj’s, bestaande uit de dj’s ME, Rampa, Reznik, grafisch ontwerper/schilder Monja Gentschow en dj/producer Adam Port, tevens één van de oprichters van het label.
Producer Stryv, de 26 jarige Hamid Bashir is afkomstig uit New York. Hij werkte samen met Kanye West & Ty Dolla $ign op het album Vultures.
 
En tenslotte is daar Malachiii Cohen, afkomstig uit Zuid-California, die de tekst schreef van ‘Move’ en deze ook zingt. Zijn vader is acteur/regisseur, zijn moeder danseres/choreografe in het Musical Theater for Kids School, waar Malachiii veel was te vinden. In 2013 was Malachiii genomineerd voor een de zanger van het jaar tijdens de LA Music Awards.
 
#67 Alex Warren: Carry You Home
#98 Chappell Roan: Good Luck, Babe!
 
EK-nummers (3)
 
Na de net gewonnen eerst wedstrijd tegen Polen afgelopen zondag, staat Oranje vanavond tegenover Frankrijk. Muzikaal gezien vormt het EK-elftal zich langzaam. ‘Larger Than Life’ van Armin van Buuren & Chef’Special, deze week op 42 van 65, is niet meer de enige EK-hit. Deze week komt daar op 68 ‘Oranjebewaarder (Het Wordt Prachtig Net Als In 1988)’ van Marco Schuitmaker bij. Zijn hit ‘Engelbewaarder’ is door Marco zelf voorzien van een andere tekst. Het nummer wordt gebruikt in een commercial van supermarktketen Jumbo.
 
‘Fire’ van Meduza, OneRepublic & Leony, Official Song of UEFA EURO 2024, staat aan de rand van de Single Top 100. Je vindt het nummer terug in de Dutch Single Tip op 5, van 29 in de derde week.

ALBUMS
 
Eerst even een correctie op de lijst van vorige week. In de lijst van vrijdag ontbrak het album  Love Doesn’t  Exist van Cristian D & $hirak. Maandag stond het ineens op nummer 3. Hoe kan dit?
 
Er zijn zogenaamde formateringsregels (zie Dutch Charts) die gelden voor de samenstelling van de lijsten. Één van die regels, is de verkoopprijs. Als deze (voor een digitaal album) onder de € 6,99 ligt, telt deze niet meer voor de Album Top 100.
 
Sinds 10 mei was er al het album van Cristian D & $hirak met 5 tracks en een verkoopprijs van € 4,95. Te laag dus voor een notering. Vervolgens zijn de afgelopen weken tracks aan de EP toegevoegd en is de prijs aangepast. Vorige week bevatte het album niet minder dan 15 tracks en was het tegen een normale prijs te koop. Alleen verzaakte het label om dit door te geven aan GfK Duch Charts, samensteller van de lijsten.
Maandag heeft GfK een nieuwe albumlijst samengesteld waarin het album  Love Doesn’t  Exist van Cristian D & $hirak binnenkomt op de derde plaats. Daardoor schuiven alle albums vanaf nummer 3 (Fireworks & Rollerblades van Benson Boone) een plaatsje op en valt Currents van Tame Impala (vrijdag nog op 100), buiten de lijst.
 
ALBUM TOP 5, met tussen haakjes het percentage aandeel fysieke albums
 
1. (1)   Billie Eislish: Hit Me Hard And Soft (15)      *** vijfde week op nummer 1 ***
2. EW  Goldband: Samen Tegen Elkaar (51), op 30,25%
Hun vorige album Betaalbare Romantiek, deze week op 82 in de 117e week (!), haalde op 15 oktober 2020 ook de tweede plaats, maar pas in de 30e week. Samen Tegen Elkaar van Goldband doet dat al in de eerste week. In tegenstelling tot hun eerste album dat niet hoger kwam dan de derde plaats, pakt Samen Tegen Elkaar de eerste plaats in de Vinyl 33.
 
3. EW  Normaal: Nøhlen (100)
4. (2)   Taylor Swift: The Tortured Poets Department (10)
5. EW  Bigidagoe: 6 Gangen Menu (0)
 
Gaan we verder met de andere nieuwe noteringen van deze week:
#10 Paul McCartney & Wings: One Hand Clapping (96)
Tussen 26 en 30 augustus 1974 nam ex-Beatles Paul McCartney samen met zijn groep Wings, in de Abbey Road studio’s, de documentaire One Hand Clapping op. Ondanks dat er promotie voor was gemaakt, is deze special nooit uitgezonden.
De geluidsopnames belandden op de plank en enkele nummers kwamen terecht op heruitgaven van de albums Band On The Run en Venus And Mars. In 2010 werd de film alsnog uitgebracht en werd een deel van de nummers toegevoegd aan de box Band On The Run. Anno 2024, 50 jaar na dato, zijn alle opnames uitgebracht op 2 cd’s en 2 elpees.
 
#13 Black Country Communion: V (98)
#14 Don Toliver: Hardstone Psycho (0)
#44 David Bowie: Rock ‘N’ Roll Star! (97)
In deze deluxe 6cd box staan opnames uit de periode februari 1971 tot 1972, zijn Ziggy Stardust periode. Daarnaast is er ook een vinylalbum met 14 nummers.
 
#67 $uicideboy$: New World Depression (15)
In 2018 kwamen we de neven Scrim (Scott Anthony Arceneaux Jr.) en Ruby da Cherry (Aristos Norman Petrou) uit New Orleans al eens tegen. Toen stond het album I Want To Die In New Orleans een weekje op 74. Met New World Depression, hun vierde studioalbum komt het hiphop duo tot de 67e plaats.
 
#68 NXWorries: Why Lawd? (18)
Onder de artiestennaam Knxwledge scoorde dit Amerikaanse duo, bestaande uit zanger  Anderson.Paak en producer Knwledge in 2016 met het album Yes Lawd! op 82. Opnieuw bundelden de twee hun krachten, nu als NXWorries op het album Why Lawd? binnen op 68.
 
#80 Ploegendienst: DSM-5 (84)
Uit Amsterdam komt de punkband Ploegendienst, bestaande uit Ray Fuego (zang), Michiel Beffers (gitaar), Bastiaan Bosma (basgitaar) en Bram Swarte (drums). In 2018 brachten ze de EP Ploegendienst uit, in 2023 gevolgd door het album Ik, dat geen notering kreeg. Dat lukt het viertal nu wel met DSM-5. vernoemd naar ‘Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders’, het gelijknamige Amerikaanse psychiatrische standaardwerk, waarvan versie 5 in 2013 verscheen.
 
#99 Hermanos Gutiérrez: Sonido Cósmico (60)
Tot slot debuteert op nummer 99 het Ecuadoriaans-Zwitserse duo Los Hermanos Gutiérrez, bestaande uit de broers Estevan en Alejandro Gutiérrez. Sonido Cósmico is na El Bueno y El Malo uit 2022, het tweede album dat geproduceerd werd door Dan Auerbach van the Black Keys.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten