vrijdag 20 september 2024

Hitflits: Lady Gaga & Bruno Mars pakken eerste plaats met ‘Die With A Smile’

Na in totaal zes weken moet Yves Berendse met ‘Terug In De Tijd’  zijn eerste plaats inleveren. Dat doet hij bij Lady Gaga & Bruno Mars met ‘Die With A Smile’, want dat is de nieuwe nummer 1 in de Single Top 100. Beiden hebben apart van elkaar al vaker de eerste plaats bereikt. Lady Gaga zelfs 2x: met ‘Poker Face’ (in 2009) en ‘Born This Way’ (in 2011). Bruno Mars lukte dat alleen in 2010 met ‘Just The Way You Are’.

Het duo zal de eerste plaats maar voor één week innemen, want vrijdag verscheen 'Industry Plant', de nieuwe single van Roxy Dekker. En dan weet je, daar kan niemand om heen, ook Lady Gaga en Bruno Mars niet.
 
SINGLE TOP 5
 
1. (3)   Lady Gaga & Bruno Mars: Die With A Smile          *** eerste week op 1 ***
2. (1)   Yves Berendse: Terug In De Tijd, op 0,64%
3. (2)   Turfy Gang & Russo: Ushuaia
4. (4)   Roxy Dekker ‘Gaan We Weg?’ feat. Ronnie Flex
5. (5)   Adam Port, Stryv, Keinemusik, Orso & Malachiii: Move
 
De afgelopen weken kroop ‘Si Antes Te Hubiera Conocido’ van Karol G richting de top 10. Deze week maakt het nummer de overstap en belandt in de negende week op nummer 10. Voor de 33-jarige Carolina Giraldo Navarro, zoals ze voluit heet, is het haar eerst top 10-notering.
 
Gaan we verder met de zeven eerste weeks noteringen van deze week:
#35 the Weeknd: Dancing In The Flames
#36 Mart Hoogkamer: Ik Spaar Geen Centen
#42 Tate McRae: It’s Ok I’m Ok
#60 JoeYAK x spanker x Idaly feat. Cho: Body
#67 Teddy Swims: Bad Dreams, komende week Megahit, Alarmschijf én 538 Favourite
 
#79 J-Fiz x Ksix feat. Veertien: Vaag
J-Fiz  (echte naam: Juan Francisco Fiz) is een dj afkomstig uit Buenos Aires, Argentinië. Samen met Ksix, volledig Ksix Nevez uit Amsterdam en ene Veertien, maakte hij het nummer ‘Vaag’. Inderdaad 'Vaag', want meer informatie hebben we nog niet. Jij wel? Laat ons bijvoorbeeld weten wie Veertien is.
 
#99 Playboi Carti: All Red

ALBUMS
 
Fallen Empires uit 2011 blijft voorlopig het enige nummer 1-album voor de Schots/Ierse band Snow Patrol. The Forest Is The Path is het niet gelukt om de eerste plaats te bereiken, het komt binnen op de derde plaats van de Album Top 100. Dat wil zeggen bij ons, want in Ierland is het inmiddels hun zesde nummer 1-album. Sinds Final Straw in 2003, bereikte al hun albums daar de eerste plaats.
 
trio
 
The Forest Is The Path, het achtste studioalbum, is het eerste album waarop toetsenist Paul Wilson (vanaf 2000 bij de groep) en drummer Jonny Quinn (sinds het begin in 1997) niet meer meedoen. Beiden verlieten de band in september 2023. Wilson om zich te richten op  Above as Below, zijn metalproject. Quinn vertrok naar het schijnt na onenigheid met bandlid Johnny McDaid.
Het vertrek van beide muzikanten betekende echter niet het einde van Snow Patrol. De overige leden, oprichter Gary Lightbody, Nathan Connolly en Johnny McDaid zijn als trio verder gegaan. Op 8 februari 2025 kun je het trio aan het werk zien in de Ziggo Dome
 
ALBUM TOP 6, met tussen haakjes het percentage aandeel fysieke albums
 
1. (2)   Sabrina Carpenter: Short ‘n’ Sweet (17)        *** terug op 1 / tweede week op 1 ***
Drie weken geleden kwam Short ‘n’ Sweet binnen op de eerste plaats. Vervolgens stond het twee weken op de tweede plaats. Maar deze week herovert het album de eerste plaats.
2. (3)   Billie Eislish: Hit Me Hard And Soft (10), op 9,89%
3. EW  Snow Patrol: The Forest Is The Path (88)
4. EW  Eefje de Visser: Heimwee (71)
Na Bitterzoet in 2020, is het met Heimwee wel raak in de Vinyl 33: nummer 1
5. (54) Eminem: The Death of Slim Shady (Coup de grãce) (60)
De aanleiding voor deze stijging, is de release vorige week van de Expanded Mourner's Edition, vijf bonustracks bij het album, dat 20 juli een week op de eerste plaats stond. 
6. (1)   David Gilmour: Luck And Strange (85)
 
De andere nieuwe noteringen zijn:
#9 Jack: Politiek (0)
#15 London Grammar: The Greatest Love (74)
#18 Daryll-Ann: Spring (88)
#51 Jungle By Night: Synergy (82)
#59 Frank Zappa: Apostrophe (‘) – 50th  Anniversary Edition (98)
Het originele album wist in 1974 niet te scoren
 
#96 Sefa: Het Ergste Moet Nog Komen (0)
Achter Sefa zit de 24-jarige Sefa Jeroen Vlaarkamp uit Alkmaar. Op Het Ergste Moet Nog Komen zijn derde album, speelt het Metropole Orkest en zijn The Passion Choir & Passion Gospel Choir te horen. Dat mag wel bijzonder heten voor een hardstyle album.
 
Kijk voor alle noteringen op Dutch Charts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten