vrijdag 27 september 2024

Hitflits: Roxy Dekker bijt van zich af en scoort met ‘Industry Plant’ vierde nummer 1 hit in één hitjaar

Lang hebben Lady Gaga & Bruno Mars met ‘Die With A Smile’ niet van hun eerste plaats kunnen genieten. Al na één week moeten ze die afstaan aan Roxy Dekker, die met ‘Industry Plant’ de eerste plaats overneemt.
 
Na ‘Sugardaddy’ (7x), ‘Huisfeestje’ met Bankzitters (4x) en ‘Gaan We Weg?’ (4x), is ‘Industry Plant’ haar vierde nummer 1 … dit jaar! En dan te bedenken dat we nog maar in september zitten, dus een vijfde zit er ook nog wel in voor Dekker. Dan evenaart ze daarmee Boef (in 2018), in diverse samenstellingen en Sandra van Nieuwland (in 2012), helemaal in haar eentje. (info aangepast met dank aan Ronald).
 
haat comments
 
De afgelopen tijd kreeg Roxy Dekker veel haat commentaren over zich heen. Ze zou groot gemaakt zijn door de muziekindustrie en het succes dus niet zelf bereikt zou hebben’, een zogenaamde ‘Industry Plant’, dat ze samen schreef met Julian Vahle en Renske te Buck.
 
Roxy daarover: “Bij ‘Anne-Fleur Vakantie’ heb ik, op basis van vier ingestuurde woorden, een song gemaakt. Ja, sindsdien ben ik met anderen samen gaan werken, maar daardoor ben ik niet ineens minder betrokken. Ik weet heel goed wat ik wil en mijn team helpt mij om dit tot leven te brengen.”
Over ‘Industry Plant’ zegt ze: “Het nummer ontstond tijdens een studiosessie. Ik bedacht de zin: ze zeggen Roxy Dekker, jij gaat zo lekker en dat vind ik best wel gek. Iedereen vond dat een goede beginzin. Toen zijn we alle haatcomments die ik krijg gaan verzamelen en hebben we op die manier dit nummer gemaakt. Het was een hilarische sessie. Ik heb mezelf weer in de zeik genomen”.
 
Dekker: “Hoewel ‘Industry Plant’ op een grappige, spontane manier is ontstaan, schuilt er wel een lichte boodschap in het nummer. Uiteindelijk gaat het erover dat iedereen van alles mag vinden en commenten, maar wat boeit het als ik gewoon doe wat ik leuk vind?”

SINGLE TOP 5
 
1. EW  Roxy Dekker: Industry Plant            *** eerste week op 1 ***
2. (1)   Lady Gaga & Bruno Mars: Die With A Smile, op 7,96%   
3. (2)   Yves Berendse: Terug In De Tijd
4. (3)   Turfy Gang & Russo: Ushuaia
5. (4)   Roxy Dekker ‘Gaan We Weg?’ feat. Ronnie Flex
 
Dan volgen nu de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#10 Ronnie Flex feat. Antoon, Lil  Kleine, Kraantje Pappie, ADF Samski: Chin Chin
#49 Lijpe feat. Jandro: La Liga
 
#64 Slaughterhouse, N-Vitral & Deadly Guns: Don’t Sleep
Slaughterhouse, niet te verwarren met de voormalige gelijknamige Amerikaanse rapgroep, is een collectief bestaande uit Deadly Guns (= Michael Augustus uit Beek) en N-Vitral (= Stefan Busker uit Nijmegen) . Deadly Guns scoorde solo al eens in 2019 met ‘The Choosen Ones’, dat een weekje op 67 stond.
 
#90 Alex Warren: Burning Down
 

ALBUMS
 
Een jaar geleden verscheen The Rise And Fall Of A Midwest Princess, het debuut album van Chappell Roan. Maar pas op 8 juni, rond het succes van het nummer ‘Good Luck, Babe!’, kwam het album binnen op 58. In augustus stond het album twee weken op de achtste plaats en zakte daarna, tot vorige week nummer 17.
 
verjaardag
 
Deze week sprint het album naar de tweede plaats in de Album Top 100 en naar de eerste plaats in de Vinyl 33. Allemaal dankzij de release van 1st Anniversary ‘My Kink Is Coral’. Geen nieuw album, maar alle 14 nummers nogmaals op een dubbelelpee.  Aangezien je hier zo’n € 45,00 voor moet neertellen, waren wij benieuwd wat er, behalve het gekleurde vinyl, color red, extra is in vergelijking met de dubbelelpee die vorig jaar al verscheen.
Dat blijkt een hoes te zijn die je kunt openklappen met binnenin songteksten én een speciaal reliëf gestanst o-card hoesje slipcover en jubileumsticker. Maar die teksten had ze toch vorig jaar ook al kunnen toevoegen? Dan had ze nu extra (nieuwe) nummers kunnen zetten op kant D, die nu leeg is. Een verjaardag vier je met z’n allen. Nu is het vooral een feestje van Chappell Roan. Haar fans mogen dokken voor het cadeau, dat Roan zonder blikken of blozen in ontvangst neemt en haar feestje viert.
 
ALBUM TOP 5, met tussen haakjes het percentage aandeel fysieke albums
 
1. (1)   Sabrina Carpenter: Short ‘n’ Sweet (15)        *** derde week op 1 ***
2. (17) Chappell Roan: The Rise And Fall Of A Midwest Princess / 1st Anniversary ‘My Kink Is Coral’ (67), op 2,16%
3. (2)   Billie Eislish: Hit Me Hard And Soft (9), op `3,37%
4. EW  Nightwish: Yesterwynde (78)
5. (6)   David Gilmour: Luck And Strange (89)
 
Resten nog de andere nieuwe noteringen. Dat zijn:
#8 Future: Mixtape Pluto (0)
#13 Katy Perry: 143 (71)
#22 Jamie XX: In Waves (63)

#28 Bob Dylan & the Band: The 1974 Live Recordings (98)
Van 3 januari (in Chicago) tot en met 14 februari 1974 (in Inglewood in Canada) trad Bob Dylan op in uitverkochte stadions. Niet eerder verschenen daar de live opnames van, die nu, 50 jaar na dato, zijn uitgebracht op 27 cd’s, de box The 1974 Live Recordings.
 

#45 Tramhaus: The First Exit (87)
Uit Rotterdam komt de postpunkband Tramhaus, bestaande uit Lukas Jansen (zang), Nadya van Osnabrugge (gitaar), Jim Luijten (drums), Julia Vroegh (bas) Micha Zaat (gitaar). Sinds 2020 heeft de band vooral live van zich laten horen. Nu is er ook een herinnering voor thuis: het album The First Exit.
 
#53 Lil Tecca: Plan A (0)
#100 Manu Chao: Viva Tu (51)

Kijk voor alle noteringen op Dutch Charts.

3 opmerkingen:

  1. In 2018 stond Boef niet met 4, maar met 5 verschillende tracks op #1. Zijn langst-genoteerde op #1 dat jaar (4 weken), "Miljonair" (met $hirak, SBMG, Lil Kleine & Ronnie Flex) ontbreekt in de tekst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In 2018 stond Ronnie Flex overigens wel met 4 tracks op #1 ("Blijf Bij Mij", "Fan", "Non Stop" en "Miljonair").

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Ronald: die week viel destijds in onze vakantie en is daarom helemaal over het hoofd gezien. We hebben de tekst aangepast. Bedankt voor je oplettendheid.

    BeantwoordenVerwijderen