vrijdag 4 oktober 2024

Hitflits: Lady Gaga & Bruno Mars heroveren eerste plaats met ‘Die With A Smile’

Al na één week moet Roxy Dekker met ‘Industry Plant’ haar eerste plaats inleveren. Het nummer zakt in de tweede week, niet naar de tweede, maar naar de derde plaats en verliest in één week ruim een half miljoen aan streams. ‘Industry Plant’ blijkt dus veel minder aan te slaan bij haar fans dan haar drie vorige nummer 1-hits. De nieuwe nummer 1 in de Single Top 100 is een oude bekende, of eigenlijk zijn het oude bekenden: Lady Gaga & Bruno Mars. Met ‘Die With A Smile’, dat twee weken geleden bovenaan stond, hervatten ze hun zegetocht, nu voor langere tijd.
 
SINGLE TOP 5
 
1. (2)   Lady Gaga & Bruno Mars: Die With A Smile          *** terug op 1 / tweede week op 1 ***
2. (3)   Yves Berendse: Terug In De Tijd, op 12,48%
3. (1)   Roxy Dekker: Industry Plant
4. (4)   Turfy Gang & Russo: Ushuaia
5. (5)   Roxy Dekker ‘Gaan We Weg?’ feat. Ronnie Flex
 
Gaan we verder met de eerste weeks noteringen van deze week:
#23 Frenna: Nasa
#24 the Weeknd / Playboi Carti: Timeless
#25 Yves Berendse & Emma Heesters: Alleen Met Jou
 
#49 Kinderen voor Kinderen: Lekker Eigenwijs
‘Lekker Eigenwijs’ is het thema van de 70e Kinderboekenweek die gehouden wordt van 2 tot en met 13 oktober. In tegenstelling tot vorig jaar, wordt het bijbehorende Kinderen voor Kinderen album niet voor, maar tijdens de themaweek uitgebracht, volgende week vrijdag 10 november.
‘Lekker Eigenwijs’ is geschreven door Carry Slee (kinderboekenschrijfster), Lars Koehoorn (componist) en Willem Laseroms (voor de derde keer producer). De single komt binnen op 49 en is de 29e Kinderen voor Kinderen notering sinds ‘Ik Heb Zo Waanzinnig Gedroomd’ nummer 8 in 1981.
 
#51 Linkin Park: Heavy Is The Crown
Na ‘The Emptiness Machine’ (15 in september, deze week op 21), is ‘Heavy Is The Crown’ de tweede single van Linkin Park met zangeres Emily Armstrong.
 
#77 David Guetta & Alesso feat. Madison Love: Never Going Home Tonight
David Guetta (71 hits) en Alesso (elfde notering) kennen we wel, Madison Love nog niet. Dat wil zeggen als uitvoerend artiest, want voor haar bijdrage aan ‘I Love You’ van Axwell & INgrosso feat. Kid Ink. (56 in 2017) kreeg ze geen credit. Als songschrijfster heeft ze al aardig wat hits op haar naam, voor onder andere Ava Max, Jason Derulo en Selena Gomez. De 28-jarige Madison Emiko Love, zoals ze volledig heet, is afkomstig uit Los Angeles.
 
ALBUMS
 
Van de 11 studioalbums die de Britse rockband Anathema tussen 1990 – 2017 uitbracht, scoorde Distant Satellities het hoogst: een twaalfde plaats in 2014. In 2020 had het twaalfde album moeten verschijnen, maar is er vanwege de wereldwijde Corona-epidemie nooit gekomen.
 
Anathema is niet meer, maar Weather Systems wel, het soloproject van gitarist/zanger Daniel Cavanagh en voormalig Anathema- drummer Daniel Carso en toetsenist John Douglas. Wat hen met Anathema niet lukte, lukt nu wel met het album Ocean Without A Shore, een top 10-album scoren, want het album komt binnen op de derde plaats van de Album Top 100 en op de eerste plaats van de Vinyl 33.
Daniel Cavanagh over het album van Weather Systems, waaraan Anathema al in 2019 begon: “We zaten eigenlijk midden in het schrijfproces van een nieuw Anathema plaat. Tachtig procent van het nieuwe materiaal is met die gedachte geschreven. Weather Systems is naar mijn mening de naam van ons beste album en Ocean Without A Shore is als een vervolg daarop.” Aan het album werkte de zangers Soraia, Petter Carlsen, Oliwia Krettek en Paul Kearns mee.
 
ALBUM TOP 5, met tussen haakjes het percentage aandeel fysieke albums
 
1. (1)   Sabrina Carpenter: Short ‘n’ Sweet (14)        *** vierde week op 1 ***
Even leek het er deze week op dat Sabrina Carpenter met haar album Short ‘n’ Sweet de eerste plaats kwijt zou zijn. Maar uiteindelijk houdt de 25-jarige zangeres stand en gaat het album een vierde week in bovenaan de Album Top 100
 
2. (3)   Billie Eislish: Hit Me Hard And Soft (12), op 2,49%
3. EW  Weather Systems: Ocean Without A Shore (99)
4. (6)   Teddy Swims: I’ve Tried Everything But Therapy (Part 1) (13)
5. (7)   Benson Boone: Fireworks & Rollerblades (2)
 
Sluiten we af met de andere nieuwe noteringen. Dat zijn:
#12 Nick Schilder: Shatterproof (88)
#13 Dopebwoy: Koude Kermis (0)
#21 Alex Warren: You’ll Be Alright, Kid (Chapter 1) (0)
#22 Fresku: Leren Leven (0)
#23 Davina Michelle: Higher (64)
#26 Ed Sheeran: +-=÷× Tour Collection (99)

#71 Lady Gaga: Harlequin (0)
Harlequin is geen nieuw album van Lady Gaga, dat volgt begint 2025. Harlequin is de soundtrack bij de film ‘Joker: Folie à Deux’. Daarin speelt ze Harleen ‘Lee’ Quinzel (Harley Quinn) , de tegenspeler van the Joker (= Joaquin Phoenix).
 
Kijk voor alle noteringen op Dutch Charts.

We zitten inmiddels in oktober, dus tijd voor een terugblik op het derde kwartaal. De komende week kun je deze tegemoet zien in de Kwartaalflits. Mis hem niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten