maandag 30 juli 2007

MM30: Beef covert Krezip in commercial

Beef: I would stay (72)

De Megaman heeft ‘m wel eens gezien: die reclame van telefoon-/internetprovider Orange, waarbij je een aantal deuntjes hoort en denkt: waar ken ik dat toch van? Totdat als laatste fragmentje een stukje uit ‘I would stay’ van Krezip langskomt en je je realiseert dat alle voorgaande stukjes ook ‘I would stay’ waren, maar dan in een compleet andere versie; pas dan valt het kwartje, om maar eens in telefonietermen te blijven.

Orange liet de Krezip-hit inderdaad in vier verschillende versies coveren: je hoort New cool collective (bigband), Non-ex (punk), Relax (hiphop), Beef (reggae) en tenslotte de ballad-versie van Krezip zelf. En dat allemaal om het nieuwe muziekabonnement van Orange te promoten. Klik hier voor de reclameclip.

De versie van reggaeband Beef viel zo goed in de smaak bij veel mensen dat de band besloot om hun cover op single uit te brengen. Live zult je Beef in ieder geval níet de ‘I would stay’-versie horen spelen. Zanger Pieter Both: “We hebben zoveel eigen nieuwe liedjes, die zijn voor ons nu belangrijker. Maar áls het publiek massaal om ‘I would stay’ gaat roepen, dan zullen we wel moeten.”

Op fysieke single verkoopt 'I would stay' nog maar zeer bescheiden, maar de download van Beef is een stuk populairder: in de Download Top 100 komt de track maar liefst op #27 binnen.

‘I would stay’ is voor de zes Eindhovenaren hun zesde hit. En het werd weer eens tijd ook, want ze stonden al bijna anderhalf jaar droog, hitparadetechnisch gesproken dan. Het is niet hun eerste coverhit, want in 2003 scoorden ze ook al eens met ‘Alice I want you just for me…’, waarvan het origineel door Full force werd gespeeld. En juist dat werd hun grootste hit (#39), dus wie weet waar Krezip hen zal brengen…

1 opmerking:

  1. many advocatesnew know score summarising adsl annexed maltacontact purt kandivali economics
    lolikneri havaqatsu

    BeantwoordenVerwijderen