maandag 30 juli 2007

MM30: Tiësto in problemen in Arabië

Tiësto ft. BT: Break my fall (88)

‘Break my fall’, de dertiende notering voor Tiësto, is alweer de vierde single van zijn album ‘Elements of life’. Wederom is Tiësto de samenwerking aangegaan met Brian Transeau, kortweg BT. ‘Love comes again’ van de twee kwam in 2004 tot #4. BT is afkomstig uit Maryland, Washington en is behalve zanger ook componist en producer. Hij heeft zelf een aantal albums op zijn naam staan, schreef soundtracks voor films, werkte samen met onder anderen Peter Gabriel en Tori Amos en produceerde nummers voor N*sync. Midden jaren ’90 begon hij zich meer toe te leggen op dansmuziek.

Ophef in Bahrein

Op 11 juli heeft Tiësto een rel veroorzaak in Bahrein, niet doordat een optreden uit de hand liep, maar juist vanwege een optreden dat niet doorging. Na ruim anderhalf uur wachten had het publiek er genoeg van en begon vernielingen aan te richten, waarop de politie ingreep.

De redenen dat Tiësto niet kwam opdagen, zijn dat Al Hamad, de organisator, er vandoor was gegaan met het geld en Tiësto in zijn hotel wachtte op de taxi. Uiteindelijk was de situatie al zo erbarmelijk in de Marina Club, dat de politie eraan te pas moest komen. Tiësto had daarna, naar eigen zeggen, geen andere keuze dan in het hotel te blijven.

Al Hamad, die aan de grens met Saoedi-Arabië gepakt werd met een koffer vol geld, beweert echter dat Tiësto een deel van het geld niet in dinaren (de officiële muntsoort in Bahrein) wilde aannemen. Volgens hem is Tiësto nooit van plan geweest op te komen draven, omdat er te weinig kaartjes zouden zijn verkocht voor het feest en speelt Tiësto nu een spelletje met hem. Al Hamad wil nu een rechtszaak tegen de dj aanspannen. Zoals zo vaak, zal ook hier de waarheid wel in het midden liggen. Tiësto heeft op zijn website in elk geval aangekondigd om het goed te maken met zijn Bahreinse fans. Nu maar hopen dat zijn tour door Amerika, die 31 juli start, beter verloopt. De kick-off is in New York.

Nominatie

Gelukkig is er ook goed nieuws voor Tijs Verwest, want hij is samen met Ferry Corsten genomineerd voor de internationale DJ Awards in Ibiza. Op 27 september wordt in superclub Pasha onthuld wie er met de eer mag strijken. Ook genomineerd is ‘Dance Valley’, in de categorie ‘beste internationale dancefestival’. Volgens UDC, de organisator daarvan, ‘onderstreept dat het feit dat Dance Valley nog altijd op veel waardering en respect kan bogen binnen de mondiale dancewereld’. Op beide nominaties kun je een stem uitbrengen via www.djawards.com. Met de verkiezing dit jaar, voor de tiende keer inmiddels, willen de organisatoren aandacht vragen voor de wereldwijde HIV- en AIDS-problematiek onder jongeren. DJ Awards werkt dan ook samen met Dance4life.com.

Afbeeldingen: links Tiësto, rechts BT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten