maandag 13 augustus 2007

Joling en Hazes stijgen opnieuw terug naar #1

André Hazes & Gerard Joling: Blijf bij mij (dit zijn voor mij de allermooiste uren) (1) ***elfde week op #1***

Niet weg te branden van die eerste plaats! Opnieuw klimmen André en Gerard naar de top. Na negen weken bovenaan zakte ‘Blijf bij mij’ drie weken terug naar #2, om Jannes een weekje op #1 te gunnen. Maar Hazes en Joling klommen terug naar boven, waarna vorige week opnieuw ruimte vrij moest worden gemaakt. Nu was het Jeroen van der Boom die een weekje bovenaan wilde staan. Maar opnieuw was het afscheid van de toppositie voor het koppel André/ Gerard maar van korte duur: ten tweede male stuitert ‘Blijf bij mij’ terug naar boven.

Drie keer naar #1

Terugklimmen naar #1, dat komt wel vaker voor, maar twee keer terug naar #1, dat is in de Mega-geschiedenis nog maar één keer eerder gebeurd. Twee jaar geleden, in mei 2005, flikte Guus Meeuwis met ‘Geef mij je angst’ het zelfde. Joling en Meeuwis presteren dus beide dit feit met een remake van een nummer van Hazes.

De twee keren dat ‘Blijf bij mij’ van #1 verdreven werd, waren terug te voeren op een aantal goed geplande signeersessies van Jannes en Jeroen van der Boom. Een gerichte actie dus om een nummer één-hit te forceren. Daartegenover staat een downloadactie van hitparadefans om Joling en Hazes aan een recordaantal #1-weken te helpen. Dat heet: handig gebruik maken van de regeltjes in de samenstelling van de Single Top 100... Geer en Haas staan inmiddels al elf weken bovenaan. Dat brengt hen in de top 4 van langstgenoteerde #1-hits aller tijden. Klik hier voor het overzicht.

Kwart jaar Nederlandstalig

De drie achtereenvolgende Nederlandstalige nummer 1-hits staan inmiddels al exact een kwart jaar achter elkaar bovenaan. Het is nog maar twee keer voorgekomen dat er een nóg langere periode was van Nederlandstalige hegemonie. Vorig jaar boekten we een record met 22 achtereenvolgende weken een Nederlandstalige plaat bovenaan. Zie hier het overzicht.

1 opmerking:

  1. het is ook voor het eerst in de Hitparadegeschiedenis dat een imitator de geimiteerde van de eerste plaats afduwt, Jeroen vd Boom is de imiator van Gerard Joling in de animatie Cafe de Wereld en Koppensnellers ,zowel in de Top 40 als in de Megachartgeschiedenis

    BeantwoordenVerwijderen