vrijdag 24 augustus 2007

Mika houdt nét genoeg over; Elvis heeft #1-album

Mika houdt voorsprong vast

Het was krap aan, maar Mika houdt aan het eind van de week nog nét genoeg voorsprong over om aan de leiding te blijven in de Single Top 100. 'Relax take it easy' redt het met 9% voorsprong op 'Blijf bij mij' van André en Gerard, dat opnieuw aan een wederopstanding bezig is. Verderop in de top 10 zien we twee nieuwkomers: Guus Meeuwis met 'Proost' op #5 en James Blunt met '1973' op #9. Daartussenin gaan Bob Sinclar & Fireball als een speer van 56 naar #8. Ook opvallend hard stijgen Wolter Kroes (van 54 naar #14 met 'Niet normaal') en Bobby Burns (van 59 naar #22 met 'From Holland').

Lennon en Presley postuum binnen

Een stukje verderop in de lijst komen we twee wel héél opvallende binnenkomers tegen. Allereerst op #37 'Imagine' van John Lennon (al 27 jaar dood) en vlak daarna op #41 'Suspicious minds' van Elvis Presley (al 30 jaar dood). En beide artiesten komen zelfs met twee nummers binnen: Lennon staat ook op #98 met 'Working class hero' en Elvis komen we nogmaals tegen op #91 met 'Blue suede shoes'. Samen met Hazes is dat toch een hemels supertrio!

Elvis met Dutch collection naar #1

Ja, dat móet wel een #1-hit opleveren natuurlijk! Als je eerst het Nederlandse publiek de leukste liedjes van Elvis laat kiezen en je zet die vervolgens op een cd, dan willen de fans dat wel kopen. En dat deden ze ook de afgelopen week: 'The complete Dutch collection' verkocht de helft meer van de #1 van vorige week, 'Life in cartoon motion' van Mika. En Mika op zijn beurt verkocht weer de helft meer van de hoogste nieuwe op #3, een verzamelaar van UB40. En ook dát is een Dutch collection.

Effe Belle

Nóg wat verzameld werk in de Album Top 100: Belle Perez is met 'Greatest Latin hits' binnen op #12 en de Tribute to the Cats band debuteert met 'Songs to remember' op #15; een box met daarin een cd met eigen nummers, een cd met covers van the Cats én een dvd. Toe maar jongens!

Een onbekende naam komen we tegen op #27: Joe Bonamassa debuteert met 'Sloe gin'. Goed voor een lekker moppie bluesrock.

Uitgebreid nieuws over de grootste hits en alle nieuwkomers in de Single én Album Top 100 vind je hier komende maandag!

1 opmerking:

  1. Wat een toeval, de single van Belle Perez komt ineens terug in de hitparade zonder aanleiding. En ja hoor, kort daarna het verzamelalbum. Hoe zou dat toch komen, gelet op wat eerder over de megacharts is geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen