vrijdag 7 september 2007

Guus Meeuwis scoort vijfde #1-hit!


Met een handige marketingtruc scoort Tilburger Guus Meeuwis zijn vijfde #1-hit: 'Proosten' klimt in de derde week door van 5 naar 1. De single is in drie versies te krijgen, telkens met twee andere live-nummers erbij. Samen vormen ze dus een goede impressie van zijn liveconcerten in het Philipsstadion. De échte fans kopen het zelfde singletje dus in feite drie keer. Resultaat: feest in huize Meeuwis; 'Proost' Guus!

De vorige nummer 1, 'Blijf bij mij', moet fors inleveren en zakt weg naar #5. Ook Nick & Simon moeten hard achteruit; in de tweede week van 2 naar 8. Beter gaat het met Wolter Kroes; één plaatsje winst levert hem zijn tweede top 10-hit op: 'Niet normaal' stijgt van 11 naar #10.

Rihanna en Jackyll & Hyde lijken hard op weg naar de top 10. Hun singles 'Shut up and drive' en 'Time flies' klimmen hard door naar 13 en 15. Hoogste nieuwe is 50 cent: binnen op #33 met 'Ayo technology'. Een stuk verderop komen we een ouwetje van Wink tegen: 'Higher state of consciousness' is in de remix binnen op #52.

Ook leuk om tegen te komen: De Spanjaard David Bisbal met 'Silencio', binnen op #79. Dat is de originele versie van 'Jij bent zo' van Jeroen van der Boom, die het nog altijd een stuk beter doet en deze week op #3 staat geparkeerd.

In de Album Top 100 zorgt Marianne Weber voor een daverende verrassing, door met 'Tranen van geluk' door te knallen van 29 naar #1. Ze laat daarmee met miniem verschil (3% voorsprong) de Zeeuwen van Bløf achter zich, die op #2 binnenkomen met 'Een manier om thuis te komen'. Jannes (gezakt van 1 naar 3 met 'Mijn naam is...') completeert de volledig Nederlandstalige top 3 van deze week.

Verderop in de lijst is er nog opvallende winst voor de soundtrack van de musical 'Tarzan' (van 64 naar #8) en een hoge binnenkomst voor Manu Chao: 'La radiolina' is binnen op #10.

Lees alle uitgebreide info over de topnoteringen en nieuwkomers in de Single- en Album Top 100 komende maandag bij de Megaman!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten