woensdag 16 januari 2008

midweek: Amy Winehouse naar #1 met single én album

Twee grote verrassingen kondigen zich al halverwege de week aan: het ziet er naar uit dat Amy Winehouse komende vrijdag met haar single én album naar de bovenste plek gaat stijgen in de vaderlandse top 100's. Met 'Valerie', haar samenwerkingsverband met producer Mark Ronson, dreigt ze, louter als gevolg van verkochte downloads, Rihanna's 'Don't stop the music' voorbij te gaan streven. Haar album 'Back to black' stond voor het eerst al in 2006 genoteerd, maar gaat nu pas naar de bovenste positie van de Album Top 100, ten koste van 'Symphonica in rosso' van Paul de Leeuw.

In de Single Top 100 voorspellen we dat 'Valerie' van Amy Winehouse van 3 naar #1 gaat klimmen. De track is niet in de winkels te koop, maar alleen als betaalde download verkrijgbaar. Toch lijkt dat ruim voldoende te zijn om Rihanna te gaan passeren. Verderop in de top 10 doen ook Alain Clark en Colbie Caillat het erg goed, met een potentiële top 5-notering. Vlemmix en Roos mogen een klein beetje hopen op een top 10-notering voor hun grappig bedoelde 'Bussie vol met Polen'.

Als hoogste nieuwe mogen we DJ Jean gaan verwelkomen met zijn remake van 'The launch'; een top 15-notering behoort tot de mogelijkheden. Verder zien we een terugkeer van de Deurzakkers ('Houdoe'), een binnenkomst voor Queen & Paul Rodgers ('Say it's not true') en verder veel, heel veel après ski-lol.

Ook in de Album Top 100 gaat Amy Winehouse de macht overnemen. Pas in de vijfenvijftigste week weet ze voor het eerst de top te bereiken. Nieuwkomers zijn er nog altijd maar weinig; de Nederlandse groep Voicst ('A tale of two devils') en Simone White ('I am the man') mogen deze week gaan strijden om de titel 'hoogste nieuwkomer'.

Kijk komende vrijdag bij de Megaman hoe de nieuwe lijsten eruit zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten