zondag 9 maart 2008

Fransen van Starting rock opnieuw met Diva in zee

Starting rock featuring Diva Avari: Movin’ on (53)

De twee Parijzenaren Hédi Banon en Stéphane Tedesco vormen Starting rock. Ze speuren, onder de indruk van de electropop uit de jaren 80, alle platenwinkels af, op zoek naar nieuwe hits. Tijdens een optreden in een buitenlandse club ontmoeten de twee producers zangeres Diva Avari. Ze vallen beide voor de charme van haar stem en besloten een de oude hit ‘Don’t go’ van Yazoo uit 1982 in een nieuw jasje te steken. Dat levert hen begin 2007 hun eerste hit op (#42).

En het levert eindelijk de doorbraak op voor Avari Firiel, een zangeres die afkomstig is uit Boston, maar in de Franse hoofdstad Parijs verzeild is geraakt. In Boston werkt ze als gogo-danseres, wanneer ze door een kledingontwerper wordt gevraagd om als model op de catwalk te verschijnen in Parijs. Dat brengt Avari in 1992 naar Europa. Vanaf 1996 is ze zangeres/ danseres in de Palace-club van niemand minder dan (de op dat moment nog niet zo wereldberoemde) David Guetta. Een jaar later neemt ze haar debuutsingle op, een cover van ‘Lady Marmalade’. Dat blijft echter nog zonder succes. Meer singles volgen, evenals filmrolletjes in ‘Wildside’, ‘Le sheitan’ en ‘Gardens in autumn’. Ze breekt echter pas echt door via Starting rock.

Een jaar na hun debuuthit zijn Starting rock en Diva Avari eindelijk toe aan de opvolger. ‘Movin’ on’ krijgt een stevige remix van de Franse producers Enzo Mori en Stephan Clark.en komt de lijst binnen op #53.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten