vrijdag 21 maart 2008

Hitflits: Nikki houdt procentje voorsprong op Duffy

Ach en wee, verdriet en teleurstelling in huize Megaman: Duffy heeft het nét niet gered. De tekenen waren gunstig voor deze zangeres uit Wales, want de download van haar 'Mercy' liep veruit het best in Nederland. Het zijn echter de cd-singletjes van Nikki die beslissend waren deze week: de Brabantse Idols-winnares houdt slechts één procent voorsprong over op haar Britse concurrente en gaat voor de derde week aan kop in de Single Top 100 met 'Hello world'. Geniet er nog maar van Nikki, want het is ongetwijfeld je laatste week bovenaan...


Duffy is dus in aantocht, maar wordt eerst nog even voorgesorteerd op plaats #2. Ook verderop in de lijst zijn er maar weinig veranderingen te bespeuren. Zoals voorspeld zet de vrije val voor Nick & Simon onmiddellijk in: hun 'Rosanne' keldert in de tweede week van 3 naar #9. Sterke stijgers zijn R&B-platen van Timbaland ('Scream', van 63 naar #16), Rihanna ('Hate that I love you', van 52 naar #22) en Kelly Rowland ('Work', van 56 naar #23). Allersnelste stijger van de week is echter onze eigen John Marks; met 'What do you say' klimt hij van 77 naar #19.

Hoge nieuwen zijn er niet; de bovenste staat pas op #38. Een kwartet Nederlandstalige platen voert de rij nieuwkomers aan. Rob van Daal komt als hoogste binnen ('Leven lukt me niet met jou'), gevolgd door Grad Damen op #40 ('Mag je dochter mee op stap'), Gio op #41 ('Denk aan jou') en Dennis Bax op #57 ('Laat me vrij zijn').

Ook een paar grote internationale namen laten hun neus weer eens zien: 'Carry you home' van James Blunt debuteert op #75, 'Ching-a-ling' van Missy Elliott is binnen op #97 en een plaatsje daaronder zet Alicia Keys met 'Like you'll never see me again' haar hakken over de sloot.

In de Album Top 100 behoudt Amy Winehouse de leiding met 'Back to black'. De concurrentie komt echter uit alle hoeken aangesneld: maar liefst zes albums debuteren deze week in de top 10! Duffy staat ook in de Album Top 100 op #2: met 'Rockferry' is ze de hoogste albumnieuwe. Vlak achter haar komen ook nieuwe cd's binnen van Room eleven ('Mmm... gumbo?' op #3) en Muse ('Haarp' op #4). Rob de Nijs is binnen op #6 met 'Chansons', Bryan Adams is met '11' binnen op #8 en een nieuwe generatie Albert Heijn-bezoekers leert de kleine blauwe mannetjes kennen getuige de binnenkomst van 'Wij zijn de Smurfen!' op #10.

Al het uitgebreide nieuws over de grote hits, de sterke stijgers en de nieuwkomers in de Single Top 100 en Album Top 100 lees je komende maandag op deze site!

2 opmerkingen:

  1. Strijd der titanen ;-) Met moeite 3 weken #1 haha. Terecht wat 'n draak van 'n nummer. Volgende week v.d Boom op # 1

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ineens vriendjes met Herman ;-)
    Waarom rageerd de megaman nooit op reacties van lezers. Zoals b.v op de sterke bijdrage van Mieke afgelopen week.

    BeantwoordenVerwijderen