zondag 20 april 2008

Kane schiet weer mis

Kane: Shot of a gun (2)

Nee, beste Kane-fans, het is jullie helden opnieuw niet gelukt... De hele week leek Kane er met de hoofdprijs vandoor te gaan, maar de downloads van Ticket for Tibet gaven op het laatste moment tóch de doorslag. Met slechts 3% achterstand moet Kane met ‘Shot of a gun’ genoegen nemen met de tweede plaats. Hun vorige single, ‘Catwalk criminal’, overkwam het zelfde: op 2 februari van dit jaar kwam die single op #2 binnen, toen zelfs slechts 2% achter ‘Valerie’ van Amy Winehouse. Ook toen lukte het op het laatste moment net niet.

Gelukkig is er ook nog goed nieuws: Kane komt al voor de zevende achtereenvolgende keer met een single direct binnen bij de bovenste tien, en dat is een record. Tenminste, een evenaring van het record, dat op 13 januari vorig jaar werd gevestigd door U2 en daarna op 3 november werd geëvenaard door Jan Smit. U2 kan dat record voorlopig niet meer verbreken; met ‘Exit’ scoorde de groep eerder dit jaar al een niet-top 10-hit.

Dat Kane niet een échte groep is, maar veel meer een tweemansproject van zanger Dinand Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen, dat blijkt wel weer uit de videoclip: in die clip, geschoten in Brussel en Los Angeles, is alleen Woesthoff te zien, maar is van de andere bandleden geen spoor. ‘Catwalk criminal’ en ‘Shot of a gun’ staan op het album ‘Everythingyouwant’ dat op 9 mei in de winkels ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten