maandag 26 mei 2008

Coverkoning Dennis Jones slaat weer toe

Dennis Jones: De zon die zal schijnen (54)

Zijn eerste hit scoorde Dennis Jones op 21-jarige leeftijd met ‘Don’t wanna give up’ (#45 in 1988). Vervolgens nam hij in 1991 ‘Heart of gold’ van Neil Young op, en dat is nog steeds zijn grootste hit: #31. Drie jaar geleden, in 2005, volgde weer een cover: ‘Ma belle amie’ van Tee set, waarmee hij tot #36 kwam. Een jaar later weer gevolgd door een cover: ‘African baby’ van G.G. Anderson, waarmee Dennis tot #62 kwam. En, het zal je niet verwonderen, ook ‘De zon die zal schijnen’, de nieuwste hit voor Dennis, is een cover. Dit keer maakte hij wel zelf een Nederlandse tekst op ‘I’d love you to want me’ van zanger Lobo uit 1972. Toch maar eens nader kennismaken met deze ‘coverkoning’.

Dennis Jones bestaat niet

Ja dat is even schrikken. Maar gelukkig bestaat Casper Jansen wel. Casper, geboren op 2 juni 1967 in Oss, maakte in 1974 zijn debuut tijdens de Osse jeugd pronkzitting in theater ‘De Lievekamp’, waar hij een mini-imitatie deed van Vader Abraham. Casper deed met verschillende talentenjachten mee, bracht singles uit onder verschillende namen (onder andere Tommy Foster), en won in 1987 onder zijn eigen naam Veronica’s tv talentenjacht met het zelf geschreven nummer ‘Together forever’. Sinds 1988 heeft Casper de artiestennaam Dennis Jones aangenomen, en de rest is bekend. Vorig jaar nam hij nog een cover (het zal weer niet) op van ‘Mississippi’ van Pussycat. De drie dames van weleer waren zelfs bereid om de backing vocals voor hun rekening te nemen. Het mocht echter niet baten, het werd geen hit.

extraatje

Met ‘De zon die zal schijnen’ lukt het Dennis wel. En omdat het precies 20 jaar geleden is dat voor het eerst een single uitbracht werd als Dennis Jones, staat op de cd-single van zijn huidige hit een nooit eerder uitgebrachte remix van ‘Don’t wanna give up’. Overigens is de kans groot dat Dennis binnenkort met twee hits in de Single Top 100 staat. Samen met DJ Scotch nam hij het nummer ‘I’m your son South America’ op, dat begin juni wordt uitgebracht. En ja, dat is ook weer een cover …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten