maandag 26 mei 2008

Ook Twinzz voor kidz in de maak

Twinzz: De eerste dag (van de rest van je leven) (39)
Dat hadden we nog niet: een talentenjacht waarin op zoek wordt gegaan naar getalenteerde eeneiige tweelingen die samen een band vormen. In november 2007 werd een oproep gedaan aan tweelingen zich op te geven. Dat leverde echter onvoldoende deelnemers op en dus werden tweelingen direct benaderd om mee te doen; talent hoefden ze niet (meer) te hebben. De meeste dachten dan ook dat om een paar testjes ging, en niet om het vormen van een zanggroep van drie tweelingen. Pas later werd hen verteld waar het om ging. De audities vonden plaats in december in Nunspeet, waarbij de tweelingen getest werden, en gekeken werd in hoeverre zij de ‘twinfactor’ hebben.

jury

Vanaf 13 maart waren de voorrondes te zien, waarbij telkens één tweeling afviel. De jury bestond uit zangeres en componist Lisa Boray, choreograaf, regisseur en danscoach Gerald van Windt en zanger, componist, producer en platenbaas Ferdi Bolland. Ferdi had in 2000 met zijn broer Rob, de tv-serie ‘Alles voor de band’ opgezet, waaruit uiteindelijk de groep Follow that dream naar voren kwam met de gelijknamige hitsingle (#13). Sinds een aantal jaren werken de broers niet meer samen. Twinzz is dan ook een project van Ferdi alleen. Hij zorgde ook voor de muzikale begeleiding en leverde het nummer ‘De eerste dag (van de rest van je leven)’.

Op 8 mei vonden de opnames plaats van de single door de resterende zes tweelingen in Bolland studio’s in Amsterdam, waarbij van elke tweeling de zang werd opgenomen. Een week later, op donderdag 15 mei, was de finale te zien. Daarin maakte Ferdi bekend dat de groep moest bestaan uit vier meiden en twee jongens, omdat deze stemmen beter bij elkaar passen. In tegenstelling tot andere talentenjachten, maakte niet het pubkliek maar de jury uit wat de uiteindelijke samenstelling van de groep zou worden. Op zaterdag 17 mei, twee dagen na de finale, lag de single in de winkels. De notering op #39 in de Single Top 100, is dan ook slechts op basis van één verkoopdag. De opnamen van de clip vonden kort na de finale plaats. De volgende single is gepland voor september. En afhankelijk van hoe de eerste twee singles het doen, komt er al dan niet een heel album van dit zestal.

De uiteindelijke bezetting van Twinzz:

Nina en Laura Halmos (Haarlem, 19 juni 1990). Ze hebben een tijdlang op moderne dans gezeten, maar zang blijft hun sterkste punt. Op 14-jarige leeftijd schreven de twee de tekst van het liedje ‘Falling down’. De meiden hebben nu zo’n drie jaar zangles.

Rick en Bob Engeringh (28 jaar) uit Langedijk. Sinds hun tiende zijn ze fanatiek bezig met muziek. Jarenlang werkten ze als dj en barkeeper in café ’t Karrewiel’. Daarnaast hadden ze een eigen bandje ‘Moeders kroost’. Met vier vrienden hebben de twee nu nog hun eigen groep: Jinx. Met de deelname aan Twinzz komt een droom uit: Spelen voor een groot publiek. Bob is salesmanager van het Courtyard by Marriott hotel in Hoofddorp en Rick werkt bij het hotel ‘Renaissance Amsterdam’. Hun grote droom is echter om van zingen hun beroep te maken.

Danielle en Maybritt Slof (21 jaar) komen uit Den Haag. Beide doen ze de studie communicatie aan de Hogeschool Utrecht. Dertien jaar zaten ze op dansles. Voor de audities van Twinzz namen ze zangles.

Twinzz is de eerste band met drie tweelingen. Wel zijn er diverse duo’s of groepen met één tweeling. Als we ons beperken tot Nederlandse tweelingen, kun je denken aan Chris en Gerard Koerts (Earth & Fire), Barbara en Isabelle Kuylenburg (Double date), Jon & Rogert Keller (Chips, niet Ch!pz!), Jomy & Karen (4 Girlz), Julian & Spencer Berry (Roméo) en Jan & Henk Versteegen (the Shoes).

leven na Twinzz

Ferdi Bolland, de man achter Twinzz, liet na afloop van de finale weten druk bezig te zijn met een kinderversie. Ferdi: “We kregen voor Twinzz veel aanmeldingen van kinderen van 11 of 12 jaar. Het staat letterlijk nog in de kinderschoenen, maar ik geloof heilig in het concept. Ik heb het aan mijn dochters van 8 en 10 voorgelegd en ook zij waren enthousiast.” Twinzz voor volwassenen was geen echte kijkcijferhit, en dus is het nog onbekend of Twinzz voor kidz ook in Nederland te zien zal zijn. Volgens Ferdi is er al wel belangstelling voor Twinzz voor volwassenen; hij is inmiddels in gesprek met andere landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten