maandag 19 mei 2008

Jeffrey Heesen zingt in zijn kroeg

Jeffrey Heesen: Blijf vannacht bij mij (85)

Zeventien jaar is hij nog maar, en afkomstig uit Oss. De vader van Jeffrey Heesen speelde als zanger/ gitarist in een paar amusements- en rock ‘n’ roll-bandjes in de regio, dus Jeffrey klom al jong achter het instrumentarium. Op z’n vijfde begon hij met accordeon spelen. Op z’n twaalfde won Jeffrey, als hoofdprijs van een talentenjacht, de opname van een single en een videoclip. De single ‘Hey lieve meid’ werd echter nog niet het doorslaande succes waar de Ossenaar op zat te wachten. Ook singles met prachtige namen als ‘Kom toch bij me terug’ en ‘Als de bouzouky’s klinken’ zorgden niet voor de doorbraak.

Die doorbraak komt er dit jaar wél onder supervisie van producer Jack Kunkels. Geen wonder, want Kunkels is natuurlijk niet voor niets zelf al wereldberoemd via zijn single ‘Gooi die remmen los’. De Megaman kent ’t niet, maar hij zal vast wel de enige zijn.

‘Blijf vannacht bij mij’ is een echte discoplaat geworden, maar dan in het Nederlands. Jeffrey speelt ‘m ook als hij optreedt met bigband Bosco. Maar misschien kun je Jeffrey ook wel aan het werk zien in het café van de familie Heesen, ’t Kruugske in Oss.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten