vrijdag 23 mei 2008

Hitflits: Bijna dubbelslag voor Amy MacDonald

De nieuwe #1 (en nu een echte en geen terugkomer) in de Single Top 100 is de Schotse zangeres Amy MacDonald met ‘This is the life’. Het is de eerste Schotse #1 sinds ‘Love is all around’ van Wet wet wet in 1994. Madonna feat. Justin Timberlake & Timbaland met ‘4 minutes (to save the world)’ volgt op 20% en 7% daarachter op #3 staat ‘Wit licht’ van Marco Borsato.

Hoogste eersteweeks is Belle Perez met ‘Dime que te quieres’ op #17, waarmee ze sinds twee jaar weer een top 20-hit scoort. De groep Exit kwam in 1982 niet verder dan een vijftigste plaats met ‘Kom bij me terug’. Maar René Schuurmans weet er anno 2008 een #25-hit uit te slepen.

Acht jaar geleden debuteerde Jody Bernal met dé zomerhit van 2000: ‘Que si que no’, dat vijftien weken op de eerste plaats stond. Vijf jaar geleden scoorde hij zijn laatst hit: ‘Dance dance dance’, samen met ‘Alessandra da Silva(#45). Maar Jody is er weer helemaal klaar voor en als het weer een beetje meewerkt, zit er misschien wel weer een (grote) zomerhit voor hem in met ‘Shiki boom boom’, samen met Baychev. Ze zijn nieuw op #35. En dan tenslotte Twinzz, het zestal dat de gelijknamige talentenjacht won. Zij debuteren op #39 met ‘De eerste dag (van de rest van je leven)’.

Het scheelde slechts 4% of Amy MacDonald had ook een #1 gehad in de Album Top 100. Maar dat komt volgende week wel goed met ‘This is the life’. Voor de tweede week gaat Kane aan kop met ‘Everythingyouwant’, evenveel als ‘Fearless’ in 2005. Madonna, die met ‘Hard candy’ de gehele week een aanval deed op de eerste plaats van Kane, moet met een verschil van 8% genoegen nemen met een derde plaats.

Het is een rustige week qua eersteweeks albums. Slechts vier albums zijn echt nieuw deze week. Jason Mraz voert dit kwartet aan met ‘We sing, we dance, we steal’ op #12. ‘Bobby’, een eerbetoon aan Bobby Bland, door Hucknall, zien we binnenkomen op #26. 3 Doors down komt met het gelijknamige album binnen op #59. En de laagste binnenkomer is Nina June met ‘Little dreams’ op #86.

Zeventien binnenkomers in de Single Top 100 en slechts vier in de Album Top 100. Alles bij elkaar genoeg voor een nieuwe Megaman, die je aanstaande maandag hier weer kunt verwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten