zondag 15 juni 2008

Gaat Gabrielle Cilmi Amy, Adele en Duffy achterna?

Gabriella Cilmi: Sweet about me (94)

Zangeressen scoren steeds jonger. De Australische Gabriella Cilmi (10 oktober 1991, Melbourne), is slechts 16 jaar jong en stond eerder dit jaar al op de eerste plaats in haar eigen land met ‘Sweet about me’. Op jonge leeftijd had ze al interesse in de muziek van Nina Simone tot Led zeppelin, het ging dus alle kanten op. Ondanks dat mensen in haar omgeving zeiden dat ze niet genoeg doorzettingskracht had om zangeres te worden, zette ze toch door. Ze vormde een rockbandje dat covers speelde. Tevens nam ze samen met het producerduo the Songstore enkele nummers op.

Met de Sugababes op pad

In 2004, ze was nog maar 12 lentes jong, trad ze op tijdens een festival in Melbourne en zong daar ‘Jumping Jack flash’. Ze had het geluk dat daar net een bobo van platenmaatschappij Warner music rondliep, en die was aardig onder de indruk van haar stem en performance. Korte tijd later zat ze in het vliegtuig onderweg naar de Verenigde Staten en Groot Brittannië. Na een platencontract bij Warner, belandde ze bij Island records. Daar verscheen haar eerste album ‘Lessons to be learned’, waarvan ‘Sweet about me’ de eerste single is. Ze heeft dezelfde manager als de Sugababes en zal tijdens hun komende tour het voorprogramma verzorgen. Melbourne ziet ze niet zoveel meer, want Gabriella woont momenteel in Londen.

Gabrielle Cilmi is één van de zes zangeressen die de Britse muzikant/presentator Jools Holland, tipte als ‘the next big thing voor 2008’. Adele, Amy MacDonald en Duffy vielen daar ook onder, en daarvan had hij het goed gezien. We mogen er dus vanuit gaan dat we zeker meer gaan horen van Candie Payne en Laura Marling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten