zondag 15 juni 2008

Film voor Jonas brothers

Jonas brothers: S.O.S. (81)

Drie muzikale broers die samen een bandje vormen; we hebben dat in Nederland (All missing pieces, de drie tienerbroers Camiel, Wrister en Quinten Meiresonne) en in Amerika hebben ze het ook: the Jonas brothers. Broertje Nick begon aanvankelijk als solozanger en acteur. Op z’n zevende stond hij al op Broadway; op z’n achtste speelde hij, in 2000, in ‘A Christmas carol’ een rol als Tiny Tim. Daarna speelde hij in 2001 in ‘Annie get your gun’, in 2002 in ‘Beauty and the beast’ en in 2003 in ‘Les misérables’.

Toen Nick aan z’n soloalbum begon te werken, ging de volgende broer, Joseph, het ook eens op Broadway proberen. Hij acteerde in ‘La Bohème’ van Baz Luhrmann. Samen met hun derde broer, Kevin, schreven Nick en Joseph (of kortweg Joe) een aantal nummers samen; die kwamen op de soloplaat van Nick te staan. Het samen schrijven en spelen beviel wel. Wat is er dan mooier om samen een album te maken?

En dat album kwam er dan ook, in 2005. The Jonas brothers kregen echter weinig ondersteuning van hun platenmaatschappij en kwam begin vorig jaar zonder contract te zitten. Maar dat duurde niet lang; hun nieuwe platenmaatschappij, Hollywood records, pakte de zaken serieuzer aan. De drie knapen waren vorig jaar in Amerika regelmatig te zien in een reclamefilmpje voor snoep (je kent ze wel: die kleine snoepjes in een flesje met een babyspeentje), hun songs verschenen op soundtracks en zelf traden ze op in Disney-programma’s. En boem!: hun tweede album debuteerde vorig jaar augustus meteen maar op #5 in de Billboard Album Top 200.

Dit jaar hebben Nick, Kevin en Joe het helemaal druk: begin dit jaar gingen ze op tournee door de Verenigde Staten, vorige maand was in de VS de realityserie ‘The Jonas brothers: living the dream’ te zien op tv, in de loop van deze week gaat in hun eigen land de film ‘Camp rock’ in première, waarin de drie jongens een hoofdrol spelen, ze trekken als voorprogramma van Avril Lavigne door Europa en van de zomer touren ze door Canada.

De jongens deden het prima vorig jaar: ze verdienden zo’n 12 miljoen dollar. Ze hebben een hartje van goud: tien procent daarvan schonken ze aan de stichting ‘Change for the children’. Denk je nou van: “Zozo, een van die kerels zou ik wel eens aan de haak willen slaan als ze langskomen”, dan kun je wel eens van een koude kermis thuiskomen: de heren dragen alle drie een kuisheidsring op hun vinger, om aan te geven dat ze ‘het’ niet doen voor het huwelijk. Joe: “die ringen zijn een belofte aan God en aan onszelf dat we ‘rein’ blijven totdat we getrouwd zijn.”

We lopen nog even de heren langs in de juiste volgorde: Kevin (geboren op 5 november 1987) is de oudste; hij speelt gitaar. Daarna komt Joe; hij is van 15 augustus 1989 en is de zanger van de groep. De jongste is Nick; hij dateert van 16 september 1992 en is zanger/ gitarist. Op 20 juni kun je ze gaan bekijken in de Heineken music hall in Amsterdam.

1 opmerking: