dinsdag 26 augustus 2008

Gabriella Cilmi houdt stand

Gabriella Cilmi: Sweet about me (1) *** tweede week op #1 ***

Vorige week bereikte ze met de hakken over de sloot de koppositie, maar deze week blijft Gabriella Cilmi met een ruime voorsprong bovenaan staan. Die voorsprong heeft ze dan vooral te danken aan de download, want haar fysieke single loopt minder hard dan bijvoorbeeld de nieuwe plaatjes van Nick & Simon en Jan Smit.

Gabriella Cilmi wordt net als vorige week achtervolgd door Kid Rock, maar haar voorsprong is gegroeid van 4% naar 19%. Op de derde plaats volgt Erik Prydz, die met die positie een persoonlijk record vestigt. Het ziet er naar uit dat we volgende week een geheel andere lijstaanvoerder gaan krijgen: de nieuwe single van Marco Borsato komt er namelijk aan! Het zilveren schijfje ligt al in de winkels en verkoopt begin deze week al bijna twintig keer zo hard als Gabriella Cilmi...

3 opmerkingen:

  1. Hoi Megaman! Ruim voor de officiële release kon de single van Marco Borsato al gedownload worden. Hoe tellen deze aantallen mee na de officiële release?
    En op 22 Bob Offenberg of zo, dat lijkt me duidelijke manipulatie, want zeg nu eerlijk, over smaak valt niet te twisten, maar zoiets op 22....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Robert,
    Bob Offenberg? Fysiek doet zijn nummer het niet slecht: #18. De stijging wordt echter veroorzaakt door de binnenkomst op #19 van de Download Top 50. Daar is dus een publiek voor. En waarom ook niet? Ieder zijn smaak.

    Wat Marco betreft, dat zullen we morgen (woensdag) zien in de midweek.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Marco Borsato met zijn zoveelste nr.1 Hit.
    Waar staat Marco in vgl. met grootheden als Abba,The Beatles,The Rolling Stones?

    BeantwoordenVerwijderen