dinsdag 26 augustus 2008

Nick & Simon denken aan de fans

Nick & Simon: Hoe lang (5) *** hoogste eersteweeks ***

De hoogste binnenkomer deze week: Nick & Simon met ‘Hoe lang’. Aan hoog binnenkomen zijn de Volendammers inmiddels wel gewend: ‘Hoe lang’ is al de vijfde achtereenvolgende single die in de top 10 debuteert. Vorig jaar kwamen ‘Herwinnen’, ‘Kijk omhoog’ en ‘Pak maar m’n hand’ achtereenvolgens op #6, #2 en #1 binnen. In maart van dit jaar kwam daar nog een debuut op de derde plaats bij voor ‘Rosanne’. Elk van die singles verging het slecht in de tweede week: ‘Herwinnen’ en ‘Kijk omhoog’ zakten meteen al naar #8 en ‘Pak maar m’n hand’ zakte zelfs van 1 naar #11. ‘Rosanne’ zakte in de tweede week van 3 naar #9, maar wist zich te herstellen en kwam nota bene twee maanden later opnieuw op #3 terecht. Het doet in ieder geval de vraag rijzen: ‘Hoe lang’ houden Nick & Simon het vol met hun nieuwe single?

voor de fans

‘Hoe lang’ staat op het album ‘Nick & Simon’ uit september 2007. Het is inmiddels de vijfde hitsingle van het album. En om het toch aantrekkelijk te houden voor de fans, verschijnen er drie versies van, vanaf deze week iedere keer eentje. Naast het titelnummer ‘Hoe lang’ staan er live versies op van nummers die de jongens zongen tijdens hun afgelopen theatertournee. Op de eerste cd-single zijn dat ‘Omdat jij’, een live versie van ‘Hoe lang’ en twee nummers afzonderlijk. Nick zingt ‘She’s always a woman’, een nummer van Billy Joel. Simon brengt
Still searchin’ .’, een eigen nummer dat hij op zijn zestiende schreef kort nadat zijn vader overleed. Het was zijn eerste, Engelstalige, nummer dat hij schreef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten