vrijdag 3 oktober 2008

Hitflits: Frans en Marianne zijn weer in de wolken

In de midweek hielden we nog een slag om de arm. Maar vandaag is het definitief: ‘Als ik met jou op wolken zweef’ van Frans Bauer en Marianne Weber stijgt naar de eerste plaats van de Single Top 100. Net als elf jaar geleden met ‘De regenboog’, hadden ze er ook dit keer drie weken voor nodig. Op de tweede plaats, met een verschil van 15%, blijft ‘Sweet about me’ van Gabriella Cilmi. En naar de derde plek stijgt ‘Infinity 2008’ van the Guru Josh project, waarmee het ‘Infinity 1990's... time for the guru’ uit 1990 van toen nog Guru Josh alleen, evenaart.

De #1 van vorige week, ‘Oktober’ van Bløf vinden we pas buiten de top 10 terug, op #12. Daarmee blijven ze wederom op één week steken op #1, net als met ‘Aanzoek zonder ringen’ met Kodo in 2006 en ‘Alles is liefde’ in 2007. Alleen die nummers gingen in de tweede week niet zo hard onderuit als ‘Oktober’. Maar de jongens hebben niet te klagen, want vandaag ligt het gelijknamige album in de winkel.

De grootste sprong deze week maakt ‘Rood hart’ van Bert ter Brugge. Dankzij de fysieke single die eindelijk uit is, knalt het nummer van 97 naar #5. Alleen het doel: #1 is (nog) niet bereikt. Ook nieuw bij de bovenste tien zijn ‘I’m yours’ van Jason Mraz, gestegen van 14 naar #9 en ‘Ik hou d’r zo van’ van Gerard Joling van 13 naar #4.

Hoogste binnenkomer op #13 is Robin S. met ‘Show me love 2008’, even hoog als het origineel, ‘Show me love’, uit 1993. Zijn Toppersmaatje, Gerard Joling, scoort deze week een top 4-hit met ‘Ik hou d’r zo van’. Zelf moet Gordon voorlopig genoegen nemen met een 23ste plaats met ‘Sugar baby love’. Nu René Froger nog met een nieuwe single, en de Toppers zijn weer ‘kompleet’. Vlak daaronder, op #29, moet Nikki het nu op eigen kracht doen met ‘Bring me down’.


In de Album Top 100 houdt Marco Borsato voor de tweede week stand met ‘Wit licht’. Wel brokkelt zijn voorsprong op ‘Death magnetic’ van Metallica af: van 82% naar 64%. Terug op #3 staat ‘Stilte in de storm’ van Jan Smit. ‘Black symphony’ van Within temptation & the Metropole orchestra, vorige week nieuw binnen op #3, zakt naar de zesde plaats.

In de top 10 komen ‘Novastar met ‘Almost bangor’ (op #7) en ‘Cause and effect’ van Maria Mena (op #8) binnen. Voor beiden is het hun eerste top 10-notering. Joost Zweegers alias Novostar kwam tot nu toe niet hoger dan #36, met ‘Another lonely soul’ in 2004. En Maria Mena bleef in 2006 met ‘Apparently affected’ net buiten de top 10. Dat geldt nu even voor ‘Songs for you, truths for me’, het tweede album van James Morrison dat binnenkomt op #11. ‘Undiscovered’, zijn vorige album begon zijn zegetocht in 2006 op een tiende plek en kwam uiteindelijk tot de vijfde plaats. Dus hopelijk komt het nog goed met zijn nieuwe album.

Frans Bauer & Marianne Weber na 11 jaar terug op #1. Marco Borsato nog steeds op #1, maar hoe lang nog? We zetten het allemaal op een rijtje in een nieuwe Megaman, die je na het weekend tegemoet kunt zien.

3 opmerkingen:

  1. Via welk mailadres is de Megaman te bereiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Megaman, de lijst maar weer eens doorgeworsteld. Het clublied van FC Twente roept natuurlijk een hoop vragen op, zo'n verschuiving.
    Wel leuke nieuwe Nederlandse binnenkomers deze week. Opvallend zijn voor mij Gordon en Melany La Vie. De eerste omdat dit weer eens leuke plaat van Gordon is en de tweede omdat het een verrassend nieuw geluid is op Nederlandstalig gebied en het alleen maar is toe te juichen, dat er nu eens een leuke "dance"-plaat in het Nederlands is verschenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @utop
    Opmerkingen, vragen etc. over de Megaman kun je hier gewoon kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen