maandag 24 november 2008

Last shadow puppets revancheren zich

Last shadow puppets: My mistakes were made for you (77)

Op 3 mei van dit jaar maakten de beide heren van the Last shadow puppets een niet al te overtuigend hitparadedebuut, met slechts een 97e plaats voor ‘The age of the understatement’. En dat is op zichzelf al een understatement, want bij die ene week op de bodem van de Single Top 100 bleef het destijds. Deze week revancheren ze zich twintig plaatsen hoger met hun derde single, ‘My mistakes were made for you’. Hun vorige single, ‘Standing next to me’, is aan de Nederlandse aandacht voorbijgegaan.

Last shadow puppets is een project van Arctic monkeys-zanger Alex Turner, Miles Kane van the Rascals en producer/ componist/ drummer James Ford. Turner en Kane kennen elkaar sinds 2005, toen de vorige band van Kane, the Little flames, in het voorprogramma stond van de Arcti monkeys tijdens hun Britse tour. Kane was ook al op gitaar te horen op ‘505’, het slotnummer van het Arctic monkeys-album ‘Favourite worst nightmare’, en op twee b-kantjes van de Monkeys.

Ondertussen gaat het zo hard met de Last shadow puppets, dat het niet meer te beschouwen valt als een nevenproject van beide zangers. De groep heeft er net een Britse tour op zitten, heeft op het befaamde Glastonbury-festival gespeeld en is van plan om volgend jaar met een tweede album te komen. De Megaman verheugt zich er al op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten